Kilis imsak saati kaçta?

Mübarek Ramazan ayı tüm Müslüman aleminde coşkuyla ve inançla karşılanıyor. İslam'ın beş şartından biri olan oruç ibadeti bu kutlu ayda yerine getiriliyor.

Mübarek Ramazan ayı tüm Müslüman aleminde coşkuyla ve inançla karşılanıyor. İslam'ın beş şartından biri olan oruç ibadeti bu kutlu ayda yerine getiriliyor. 

KİLİS İFTAR SAATİ AKŞAM EZANI KAÇTA?

Kilis iftar saati 19.25 olarak açıklandı. Ramazan’ın beşinci  gününde Kilis bu saatte orucunu açmış olacak.

KİLİS İMSAK VAKTİ, SAHUR SAATİ KAÇTA?

Diyanet imsakiyesi ile açıklanan vakitlere göre Kilis’te imsak vakti 04.02 olacak.

ORUCUN FAZİLETLERİ NEDİR?

Oruç, nefsin isteklerinden iradî olarak uzak durma olması yönüyle bir irade eğitimine, açlık ve susuzluğun verdiği sıkıntıya dayanma yönüyle de bir sabır eğitimine dönüşmektedir. İnsanın hayatta başarılı olabilmesi için irade hâkimiyeti ve güçlükler karşısında dayanabilme gücü de önemli bir role sahiptir. Nefsin isteklerinin kontrol altına alınmasında, ruhun arındırılıp yüceltilmesinde oruç etkili bir yoldur. Bu orucun değişik biçimlerde de olsa hemen bütün din ve kültürlerde riyâzet ve mücâhede yolu olarak mevcut olmasını da açıklar.

Hz. Peygamber birçok hadislerinde orucun faziletlerini açıklarken, samimi bir inançla Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak üzere ramazan ayını oruçla geçirenin günahlarının bağışlanacağını ve oruçluların cennette yüksek derecelere nail olacağını bizlere haber vermiştir.

“Kim Allah’a inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.”

Bizler, Farz olan Ramazan orucunu tutunca, hem Allah’ın rızasını kazanıyor sevap elde ediyoruz, hem de tutuğumuz bu oruçlar bizim günahlarımıza kefaret oluyor. Bu hususta Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor:

“Kişi büyük günahlardan kaçındığı takdirde, beş vakit namazlar, cumadan cumaya ve Ramazan’dan Ramazan’a, aralarında işlenen günahlara kefarettir.”

Oruç, kişiyi kötülüklerden ve günahlardan koruyan bir kalkandır. Peygamber Efendimiz bu konuyla ilgili “Oruç sahibini koruyan bir kalkandır. Oruçlu kimse saygısızlık yapmasın, ahlaksızca konuşmasın. Eğer birisi kendisiyle dövüşmeye veya sövüşmeye kalkışırsa, iki defa, “Ben oruçluyum, ben oruçluyum” desin, Ona bulaşmasın.” buyurmuştur.