MasterChef kibrit patates nasıl yapılır? İşte en kolay tarif ve doğrama şekli!

Kibrit patates, evde kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilen atıştırmalıkların arasında yer alıyor. Genelde köfte ve hamburger gibi yiyeceklerin yanında tercih edilen kibrit patates tercihe göre baharatlandırılarak daha lezzetli bir hale getirilebiliyor.

MasterChef'in dün akşamki bölümünde de yarışmacılardan kibrit patates yapılması isteniyor. Özellikle şekli itibari ile ismini alan kibrit patates veya çıtır kibrit patates tek başına tüketilebildiği gibi, et, köfte, tavuk ve hamburger gibi yiyeceklerin yanına da çok yakışıyor. İşte en kolay kibrit patates tarifi ve gerekli malzemeler..

KİBRİT PATATES MALZEMELERİ

3 orta boy patates

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Tercih edilen baharatlar

KOLAY KİBRİT PATATES TARİFİ

Patatesleri soyun ve suda bekletin.

Patateslerinizi bir aparat yardımıyla kibrit şeklinde (bıçak sırtı kalınlığında) doğrayın. Dilimlediğiniz dilim patatesleri üçer, üçer, veya daha fazla üst üste koyunuz ve boyuna kibrit biçimi fakat daha ince doğrayabilirsiniz.

Ardından suyunu süzün ve bir havluya çıkartıp iyice kurulayın.

Geniş bir tavaya patateslerin yüzebileceği kadar bolca ayçiçek yağı koyun ve kızdırın.

Patateslerinizi kızartın.

Hafif tuzlayarak ve istediğiniz baharatları da ekleyerek servis yapabilirsiniz.