Gelinim Mutfakta köri soslu tavuk keşmir pilavı tarifi, yayınlanan yeni bölümde ekrana geliyor. Onur Büyüktopçu gelinlerden köri soslu tavuk keşmir pilavı tarifi yapmalarını istedi. Haftanın en lezzetli yemeğini yapan 5 altın bileziğin sahibi olurken bir hafta daha yarışmada kalmayı başarıyor. Peki, Keşmir pilavı nasıl yapılır?
Hint Pilavının üzerini süslemek için:
KEŞMİR PİLAVI NASIL YAPILIR?
Sarımsağı soyup ezin.
Sıvı yağı tencerede kızdırın.
İçine yeşil kakule, karanfil ve dövülmüş sarımsağı ekleyin ve 1 dakika kavurun.
Ardından içine pirinci, gül suyunu, safranı, sütü ve tuzu ekleyin.
Pirinç yumuşayana dek normal pilav gibi pişirin.
Kajun, ceviz ve bademi kavurup kaselere bölüştürülmüş pilavın üzerine serpin.
Nane yapraklarıyla süslediğiniz pilavınızı soğutmadan servis edin.
Sos Malzemeleri
KÖRI SOSLU TAVUK NASIL YAPILIR?
Malzemeleri yapışmaz bir tavaya alın ve sotelemeye başlayın. Tavuk, suyunu çekince üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın. Sos malzemelerini bir kâsede karıştırın ve balon telle çırpın. Bir cezveye alıp birkaç dakika kaynatın. Sosu, pişen tavuğun üzerinde gezdirin ve içindeki sosu çektirebildiğiniz kadar çektirin. Tabağa alıp yanında pilav ile servis edin.