Kaynak Holding’le ticari faaliyeti olan 13 şirkete kayyum

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda Kaynak Holding ile ticari faaliyetleri olduğu tespit edilen 13 şirkete daha kayyum atandı.

FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağladıkları gerekçesiyle AnadoluCumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kaynak Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında daha önce 81 şirkete atanan kayyumlar 15 Temmuzdarbe girişimi öncesi ve sonrasında yaptıkları çalışmalar neticesinde 13 şirketin daha Kaynak Holding ile ticari faaliyetleri olduğunu tespit etti.

KAYYUM TALEP EDİLEN 13 ŞİRKET

Durum üzerine soruşturmayı yürüten Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, yeni tespit edilen Elbruz Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş, Akasya Alçı Maden Üretim AŞ, Aksan Ak Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş, Akasya Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş, Aker Mağazacılık Tekstil Ticaret Sanayi A.Ş, Akerler Tekstil Ticaret Sanayi A.Ş, Ortadoğu Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş, Akbulut Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş, Erfa Mühendislik Turizm İnşaat Sanayi Taahhüt Ticaret A.Ş, Ertur Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş, Oden Enerji Mühendislik Teknoloji Geliştirme ve Danışmanlık hizmetleri A.Ş, BJ Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş ile Nurpak Boya Apre Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye kayyum atanmasını talep etti.


KAYYUMLARA ŞİRKET BAŞINA ASGARİ ÜCRET

Talep üzerine Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği 13 şirketin Kaynak Holding ve bu holdinge bağlı şirketlerle ticari faaliyetlerinin tespit edildiğini belirterek kayyum atanmasına karar verdi. Hakimlik önceki şirketlere atanan kayyumlar İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ve Levent Küçük’ün bu şirketlerde de görev almasına karar verdi. Hakimlikçe kayyumlara şirket başına asgari ücret oranında maaş ödenmesine karar verildi. Böylece Kaynak Holding’e yönelik soruşturma kapsamında kayyum ataması yapılan şirket sayısı 94’e yükseldi.