Gelinim Mutfakta kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi ve püf noktası! Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'da bugün kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi verildi. Kanal D'de yayınlanan gündüz kuşağı yemek programında cuma günleri tatlı tarifleri ekrana geliyor. Gelinler belirtilen süre içerisinde kaymaklı ekmek kadayıfını yapacak. Peki, Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

Kaymaklı ekmek kadayıfı, haftanın son gününde Gelinim Mutfakta ekranlarında yayınlandı. Gelinler, final heyecanı yaşarken mutfaktaki hünerlerini sergilemeye devam ediyor. Çayın yanında yenebilecek lezzetli bir tarif olan kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi sizlerle...

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI MALZEMELERİ!

400 gram kaymak

1 adet ekmek kadayıfı

5 su bardağı sıcak su

2 kg toz şeker

5 su bardağı soğuk su

Yarım limonun suyu

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI NASIL YAPILIR?

Ekmek kadayıfını kendinden büyük bir tepsiye yerleştirin. Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu gezdirin. Ayrı bir yerde toz şeker ve 5 su bardağı soğuk suyu bir taşım kaynatın. Daha sonra ekmek kadayıfının üzerine şerbeti gezdirerek dökün. Tepsiyi ocağa oturtup ara sıra çevirerek ağır ateşte ekmek kadayıfını pişirin. Pişirme sırasında tepsinin yanlarında biriken şerbeti ara ara tatlının üzerine gezdirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip üzerlerine kaymak yerleştirin. File Antep fıstığı serpip servis yapın.

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI PÜF NOKTASI

Ekmek kadayıfını pişirirken şerbetin iyice karamelize olmasına dikkat edin.