Katledilen üniversiteli kuryenin babası AKŞAM'a konuştu: Anneler Günü'nde sürpriz yapacaktı

Balıkesir'de 11 Mayıs'ta son siparişini götüren Ata E. Akman'ı tanımadığı E.Ö. katletti. Acılı baba, “Bizden gizli çalışıyormuş. Sabah İstanbul'a gelip annesine sürpriz yapacakmış” dedi.

BÜLENT ŞANLIKAN

Balıkesir'de 11 Mayıs akşamı sipariş götürdüğü binanın önünde yolunu kesen E.Ö. (17) tarafından defalarca bıçaklanan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın (20) ölümü infial yarattı. AKŞAM'a konuşan emekli albay baba Erol Akman, Ata'nın olay günü son siparişini götürdüğünü belirterek, "Anneler Günü'nde İstanbul'a gelip annesine sürpriz yapacakmış. O gün bize işe başladığını söylemeyi planlıyormuş" dedi.

ÇALIŞTIĞINI SÖYLEMEDİ

Oğlunun kurye olarak çalıştığından haberleri olmadığını söyleyen baba Akman, "Ekonomik olarak Ata'nın çalışmasına gerek yoktu. Ancak hep kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırdı. Gitar almak için traktör tamircisinde bile çalışmıştı. Motosiklet kazalarıyla ilgili korkumuz vardı. Haberimiz olsa izin vermezdik" ifadesini kullandı.

SEVGİLİSİ O BİNADAYMIŞ

Oğlunun pizza bıraktığı binada cani E.Ö.'nün sevgilisinin oturduğunun iddia edildiğini söyleyen Erol Akman, şöyle devam etti: "Oğlumu görünce 'Bu binada ne işin var' diye çıkışmış. Oğlum da ona kurye olduğunu pizza siparişi getirdiğini anlatmaya çalışmış. Ancak hunharca bir anda oğlumu sorgusuz sualsiz bıçaklamaya başlamış."

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi olan genç, kuryelik işine cinayetten beş gün önce başlamıştı.

Ata Emre Akman'dan geriye ailesi ve kız arkadaşıyla çektirdiği fotoğrafları kaldı.

VAHŞETİN YENİ KAYDI

Cinayetin yeni görüntüsü ortaya çıktı. E.Ö.'nün (17) binadan çıkan kuryenin önünü kestiği; bir şeyler söyledikten sonra bıçakla acımasızca saldırdığı görüldü. Saldırgan kaçarken; Akman birkaç adım attıktan sonra yere yığıldı; olay yerinde yaşamını yitirdi.

BİR CANİ HİÇ UĞRUNA OĞLUMA KIYDI

Emekli albay olan Erol Akman, kendisinin binlerce asker; öğretmen eşinin de binlerce öğrenci yetiştirdiği dile getirdi. Akman, "Ata'yı titizlikle yetiştir dik, çevresinde çok sevilirdi, Bir cani, evladımızı hiç uğruna bizden aldı"diye konuştu.