‘Katil’in akıl sağlığı araştırılıyor

Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı vahşice katleden Suphi Altındöken’in cezaevinde öldürülmesi, babası Necmettin Altındöken’in de yaralandığı olayla ilgili açılan ve ‘gizlilik kararı’ bulunan davada yargı devam ediyor. Yapılan son duruşmada cezaevindeki silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Gültekin Alan, ‘cezai ehliyeti’nin olup olmadığının belirlenmesi için hastanede gözetim altında tutulduğu, bu yüzden oturuma katılmadı. Mahkeme, Alan ile ilgili rapor için duruşmayı erteledi.

SONER KAN - ADANA

Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı kaçırıp, vahşice katleden Suphi Altındöken’in cezaevinde öldürülmesi, babası Necmettin Altındöken’in de yaralandığı olayla ilgili olarak açılan davada biri tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Saldırıda silahı kullandığı öne sürülen Gültekin Alan, ‘cezai ehliyeti’nin olup olmadığının araştırılması için hastanede gözetim altında olduğu için duruşmaya katılmadı. Alan’ın tutukluluk haline karar veren mahkeme, hastanenin hazırlayacağı raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi. 

OĞUL ÖLDÜ BABA YARALANDI

Mersin’in Tarsus ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı kaçırıp, vahşice katleden 26 yaşındaki Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken (51) ile kaldığı koğuşta 11 Nisan 2016’da silahlı saldırıya uğradı. Adana F Tipi Cezaevi’nde yaşanan olayda oğul Altındöken hayatını kaybederken, babası ise ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili olarak da Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI İSTEMİ

Davada; saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Gültekin Alan için ağırlaştırılmış müebbet ve 52 yıl 6 ay hapis, ona yardımcı oldukları öne sürülen infaz koruma memuru Hüsamettin Bağlar, eşi ve aynı zamanda silahı cezaevine sokan Gamze Bağlar, diğer tutuklular Hacı Ahmet Özdoğan, Ferat Yüksel ve Ahmet Tekin Baysal için de ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapis cezası istedi. Tutuksuz sanık Serkan Akkoca için de 5 yıl hapis cezası talip edildi.

HER ŞEYİ TEK BAŞIMA YAPTIM

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada; Gültekin Alan, silahlı saldırı için; “Tek başıma yaptım” dedi, sonra da kendisine kimsenin yardım etmediği ve azmettirmediğini belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etti. Bu itiraf üzerine mahkeme heyeti, Alan dışındaki diğer 6 sanığı, ‘yurtdışına çıkış yasağı’ şartıyla tahliye etti. Ahmet Tekin Baykal ve Hüsamettin Bağlar, bir başka suçtan cezaevinde oldukları için tutukluluk halleri ise devam etti.

DELİ OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Yargı süreci devam ederken, davanın son duruşmasına da  tutuksuz sanıklar Ferhat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan ve Gamze Bağlar ile avukatları katıldı. Gültekin Alan ise, ‘cezai ehliyeti’nin olup olmadığının belirlenmesi için sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’nda gözlem altında olduğu için duruşmaya katılamadı. Alan’ın, 3 boyunca gözetim altında tutulacağı belirtildi.

DAVADA ‘GİZLİLİK’ KARARI VAR!

Diğer tutuksuz sanıklar Ahmet Tekin Baykal, Hüsamettin Bağlar ve Serkan Akkoca ise, duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, Alan’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, söz konusu sanığın ‘cezai ehliyeti’nin olup olmadığı yönünde hazırlanacak olan raporun beklenmesi için de duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Hatırlanacağı gibi dava için daha önce ‘gizlilik kararı’ alınmıştı.