Katilden şok ifade! Ata'yı ‘ters cevap' nedeniyle öldürmüş!

Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman'ı bıçaklayarak öldüren E.Ö. “Sultan Dönmez'in evini taşlamak için gittim. Ata'ya Sultan'ın evde olup olmadığını sordum. Ters cevap alınca bıçağı salladığımı hatırlıyorum” dedi.

Balıkesir Karesi'de zincir restoranda kurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı (20), 11 Mayıs'ta sipariş dönüşünde önünü kesen E.Ö. (17), vücudunun 25 yerinden bıçakladı. Akman hayatını kaybederken, kaçan E.Ö. operasyonla yakalandı. 'Kasten yaralama' ve 'tehdit' suçlarından 6 ayrı suç kaydı bulunan E.Ö. ile onu suça azmettiren babası Orhan Ö. tutuklandı.

'ALKOLLÜYDÜM' SAVUNMASI

E.Ö. ve Orhan Ö. Dün ilk kez hakim karşısına çıktı. E.Ö., "Sultan Dönmez'in evini taşlamak için gittim. Sultan Dönmez'i öldürme amacım da yoktu. Hiçbir şeklide Ata Emre'yi daha önceden tanımıyorum. Ata'ya sadece Sultan'ın evde olup olmadığını sordum. 'Sultan Durmaz'a mı geldin?' deyince 'Ebru Gündeş'e geldim' dedi. 'Neden beni tersliyorsun?' dedim ve boğuşma oldu. Bıçağı bir kere salladım. Sonrasını hatırlamıyorum. Maktule 25 kere bıçak sallamışım. Beni buna sevk ettiğini hatırlamıyorum. Alkollüydüm. Babam beni Sultan'a karşı doldurmadı. Yönlendirmesi olmadı" dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Orhan Ö. ise, "İmam nikahlı eski eşimi takip ve tehdit ettiğim doğru değildir. Oğluma Sultan'ı öldürmesi yönünde beyanda bulunmadım" şeklinde konuştu.

DEDESİ DE BIÇAKLANMIŞ

Ata Emre Akman'ın anneannesi Toprak Loyan (72), eşi Nazım Loyan'ın da 1979'da 37 yaşındayken bir kavgayı ayırmaya çalıştığı sırada torunu Ata Emre gibi cinayete kurban gittiğini söyledi. Loyan, iki acıyı birden yaşadığını söyledi.

KATİLE 20 YIL BABAYA MÜEBBET

Savcı, mütalaasında, sanık E.Ö'nün cezasına "yaş küçüklüğü" maddesi uygulanarak, " ağırlaştırılmış müebbet (14 yıldan 20 yıla kadar), baba Orhan Ö'nün ise ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, E.Ö'nün olay tarihindeki kemik yaşının tespit edilmesi talebini doğum belgesi bulunması nedeniyle reddetti, duruşma 12 Temmuz'a ertelendi.

BABADAN 'ÖLDÜR' TALİMATI

İddianamede; Orhan Ö.'nün dini nikahla yaşadığı Sultan Durmaz ile ayrıldıktan sonra Durmaz'ı sürekli rahatsız ettiği, işlediği başka suçtan hükümlü olarak bulunduğu İzmir Buca Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan 2 Mayıs'ta izinli çıktığı belirtildi. Orhan Ö.'nün çıktıktan sonra Durmaz'ın yaşadığı evin önüne gelip, birilerinin başına bir iş geleceği yönünde tehdit ettiği de iddianamede yer aldı. Ayrıca E.Ö.'nün olaydan önce aradığı Durmaz'a babası Orhan Ö.'nün talimatıyla kendisini öldüreceğini söylediği belirtildi.

AKŞAM, 26 Mayıs'ta E.Ö.'nü kemik yaşının ölçülmesi talebini manşete taşımıştı.