Katilden organize cinayet... ''Dayı hacca gitti'' diyerek yalan söyledi

Akrabası Murat Açkan'ı öldüren Fahri Demirdüzen'in, cinayetten sonra Açkan'ın ailesine, “Dayı hacca gitti” diyerek yalan söylediği öğrenildi.

SONER KAN

Adana'dan 6 ay önce Konya'daki çiftliğine giden Murat Akçan'dan bir daha haber alınamadı. Hacca gittiği sanılan Akçan için aile 3 ay önce kayıp başvurusu yaptı. Özel ekip kuran polis, vahşi bir cinayeti aydınlattı. Akçan'ı, kendisine tokat attığı için öldüren akrabası Fahri Demirdüzen'in, yakalanmamak için film gibi bir yönteme başvurduğu ortaya çıktı. Demirdüzen'in, Akçan'ı öldürüp başında bir süre ağladığı, sonra da onu kazdığı 3 metrelik çukura gömdüğü tespit edildi.

'ŞARJÖR BOŞALTTIM'

Demirdüzen üzerinde yoğunlaşan polis, Adana-Konya arasındaki yaklaşık 200 kilometrelik yolda güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Demirdüzen'in, o gün araçta tek olduğunu tespit eden ekipler, Akçan'ın, yurtdışına çıkmadığını ve pasaportunun evde olduğu belirledi. Sorgusunda her şeyi cinayeti itiraf eden Demirdüzen, "Vicdan azabı yaşıyorum. Murat, bana tokat atınca ben de ona yumrukla karşılık verdim. Silahına davranınca; 'Ben öleceğime o ölsün' deyip, tabancamı çıkartıp bir şarjör boşalttım" dedi. Çiftlik evinde Akçan'ın cesedi bulundu. Demirdüzen tutuklandı.

3 METRELİK ÇUKURA GÖMMÜŞ

Demirdüzen, olaydan 3 gün sonra Konya'dan Adana'ya geldi. Demirdüzen'in vakit kazanmak için Murat Açkan'ın ailesine; "Dayı, yanıma geldi ve hacca gideceğini, Kurban Bayramı'ndan sonra döneceğini söyledi" dediği ortaya çıktı. Ancak 'Kurban Bayramı' sonrasında haçtan dönenlerin Akçan'ı kutsal topraklar görmediklerini söylemesi üzerine aile 28 Haziran'da polise kayıp başvurusunda bulundu.