Katil bariyerler motorcu dostu oluyor

Motosiklet camiasının ‘Katil bariyer istemiyoruz’ kampanyası ses getirdi. İstanbul’da D100 karayolunda talep edilen bariyerlerin kurulumu başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), D-100’de Haliç’ten Beylikdüzü’ne kadar motorcu dostu bariyer uygulamasına başladı. Karayolları Genel Müdürlüğü de TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde esneme payı verilerek, motorcu dostu bariyerler kurdu. 

Mücadelede mutlu son 

Bariyer kurulumuna yardım eden Türkiye Motosiklet Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, “7 yıl süren mücadelelerimiz sonunda motorcu dostu bariyerler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı. Şu anda 140 kilometrelik alanda yapılan çalışmaların, daha çok riskli alanlarda da yapılmasını istiyoruz. Ayrıca bu uygulamanın bütün illerde de örnek alınıp yapılması birçok canın da kurtulmasını sağlayacaktır. Türkiye’de motosiklet kullanıcılarının sayısı 3.5 milyonu geçti. Yıllardır süren mücadelemizin mutlu sonuna geldik” diye konuştu.