Kartelden özür paketi

Estetik için ABD'ye giden 4 kişiden ikisinin ölümüne neden olan Körfez karteli, 5 üyesini elleri bağlı şekilde polise teslim etti. Kartel, ölen ABD vatandaşları için de bir özür mektubu yayımladı.

Estetik ameliyat için Meksika'ya gitmelerinin ardından kartel tarafından kaçırılan 4 ABD vatandaşından 2'si ölü, ikisi yaralı bulunmuştu. Olaya karıştığı ifade edilen 5 kartel üyesi yanlarında bir mektupla birlikte elleri bağlanmış bir halde bulundu. Körfez karteli (Cartel del Golfo) Akrepler Grubu tarafından yazıldığı belirtilen mektupta, "3 Mart Cuma günü ne yazık ki çalışan masum bir anne hayatını kaybetti. 4 ABD vatandaşının kaçırıldığı, ikisinin öldüğü olayı güçlü şekilde kınıyor ve bu nedenle olaya doğrudan karışanları teslim etmeye karar verdik. Onlar her zaman kendi kafalarına göre ve disiplinsizce hareket ettiler" ifadeleri yer aldı. Mesajda ABD vatandaşlarının ailelerinden özür dilenerek, şu ifadelere yer verildi:

AİLELERDEN ÖZÜR

"Masumların yaşamına saygı duyan CDG'nin düzenlediği kurallara aykırı hareket ettiler. Bayan Arely'nin akrabalarından ve bu olaydan etkilenen ABD'li ailelerden özür diliyoruz. CDG, toplumun sakin olmasını istiyor çünkü sorumluların bedelini ödemesini taahhüt ediyor."

Her gün çok sayıda Amerikalı, ABD'nin sınır bölgelerinden ülkede oldukça pahalı ilaçları temin etmek üzere Meksika'ya geçiyor. Hastane ve sigorta masraflarının da oldukça pahalı olduğu ABD'de vatandaşların tedavi olmak üzere sınırı geçtiği biliniyor.