Kartal kavgasına polis müdahalesi

ABD'de yemek artığı için bir evin bahçesinde kavga eden iki kel kartal birbirine dolandı, ev sahibi polis çağırdı. Ekipler kartalları ayıramayınca devreye itfaiye girdi. Uğraşlar sonucu kartallar kurtarıldı.

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan bir aile, bahçelerinde yemek artığı için kavga eden iki kartala müdahale etmesi için polisi aradı. Kel kartallara ilk müdahalede bulunan ekipler, bitkin haldeki kuşların uçmaya çalıştıklarını ancak pençeleri birbirlerine dolanmış halde yeniden yere düştüklerini belirtti. Kartalları çözmeyi başaramayan yetkililer daha sonra Teksas Parklar ve Yaban Hayatı dairesini arayarak yardım istedi. Yapılan açıklamada, "Polis ve itfaiyeciler, kavga eden kartallara yaklaştığı sırada, birbirlerinden pençelerini çekip uçtular" ifadeleri kullandı.

Polis ve itfaiye ekipleri, kavga eden kartallara yaklaştığı sırada pençeleri birbirinden ayrıldı.

BALIKLA BESLENİYORLAR

ABD'de ulusal amblemler arasında yer alan kel kartallar Kuzey Amerika'da yaygın bir kuş türü. Büyük bir kuş türü olan kel kartalların boyu ortalama 71 ila 106 santimetre arasında değişiklik gösteriyor. Kanat açıklıkları da 1.83'ten 2.34 metreye kadar çıkabiliyor. Başları ve kuyrukları beyaz olan kel kartallar, çoğunlukla balıklarla beslenmeyi tercih ediyor.