Meteoroloji'den Kars'a hava durumu uyarısı!

Hava durumunun, parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari ile akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Kars ve ardahan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

7 Aralık Çarşamba günü için okulların tatil olduğu ile ilgili açıklama yapılmıştı. 8 Aralık'ta tatil olacağı ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

Kars kent merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan kar yağışının dün gece saatlerinden itibaren il genelinde etkili olmaya başladığını söyledi.

Bu sebeple eğitime ara verildiğini ifade eden Doğan, "İlimiz ve ilçelerimizdeki yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle ilk orta ve lise düzeyindeki tüm okullar 7 Aralık 2017 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir." bilgisini paylaştı. Doğan, olumsuz hava koşulları yüzünden kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de yarın idari izinli sayılacağını bildirdi.

KARS HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yapılan son tahminlere göre : Batı ve Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak,yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar olmak üzere bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve İç Anadolu'da yer yer sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz kıyılarında güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yer yer fırtına (40-75 Km/saat), Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari ile akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Kars ve ardahan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, -5°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

KARS °C, -7°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 3°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

VAN °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı

KARS 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU