Karpuz çekirdeği 3 yıl sonra bulundu

İstanbul'da 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, sürekli tekrar eden nefes darlığı ve öksürük şikayeti ile ailesi tarafından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Çocuğun şikayetleri hekimlerin dikkati sayesinde çözüme kavuştu. Yıllar önce yabancı cisim yuttuğu anlaşılan çocuğun 3 yıl boyunca nefes borusunda karpuz çekirdeği ile yaşadığı ortaya çıktı.

AA

İstanbul'da 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, sürekli tekrar eden nefes darlığı ve öksürük şikayeti ile ailesi tarafından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi'ne götürüldü. Burada yapılan tahlillerde çocuğun sağ akciğerin yarısının sönmüş olduğu görüldü. Çocuk Cerrahi hekimlerinin dikkati sayesinde, yıllar önce yabancı cisim yuttuğu anlaşılan çocuğun 3 yıl boyunca nefes borusunda karpuz çekirdeği ile yaşadığı ortaya çıktı.

Küçük çocuk bronkoskopi ile ameliyata gerek kalmadan sağlığına kavuşturuldu. Doktorları, nefes borusunda bu kadar uzun süre yabancı cisimle yaşayan bir hastanın, 'ameliyata gerek kalmadan' tedavi edilebilmesinin literatürde nadiren görüldüğünü söyledi.

SÜREKLİ HASTALANIYOR

Çocuğunun 1 yaşından beri öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik olduğunu söyleyen anne Maryam Majzoub; "Defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi, alerjik astım tedavisi verildi yine düzelmedi" diyerek doktorlara teşekkür etti.

Abdullah'ın annesi çocuğunu sağlığına kavuşturan doktorlara teşekkür etti.