Karnaval gibi seçim

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. Oy vermeye farklı kostümler ve hayvanlarla giden vatandaşlar sandıkta renkli görüntüler oluşturdu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde vatandaşlık görevlerini yerine getirmek isteyenler, oy kullanacakları okullara akın etti. Oy vermeye farklı kostümler, araçlar ve hayvanlarla gelen bazı vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. Sağlık sorunları nedeniyle dışarı çıkamayan engelli ve hasta vatandaşlar için ise seçim sandığı evlerine getirildi. İşte sandık başlarından yansıyan renkli anlar...

11 milyon 314 bin 534 seçmenin yer aldığı İstanbul'da dün vatandaşlar çocuklarıyla sandığa giderek vatandaşlık görevini gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde hasta ve engelli vatandaşların oy kullanması için sağlık ekipleri seferber oldu. Bazı vatandaşlar için sandıklar evlerine götürülürken, bazıları ambulanslarla okullara taşındı.

REKORTMENLER SANDIKTA

Karabük'te 2 metre 15 santim boyuyla dünyanın en uzun boylu kadını, weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi (27) oyunu evine getirilen seyyar sandıkta kullandı.

2 metre 51 santimetre boyuyla dünyanın en uzun adamı olan Sultan Kösen, Mardin'da oy kullandı. 390 seçmenin bulunduğu 1010 numaralı sandığa oyunu atan Kösen, "Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.

YAN KÖYDE OY VERDİ

Kütahya Emet'e bağlı Kalfalar Köyü'nde tek başına yaşayan İbrahim Elaslan (87), oyunu Örencik Köyü'nde kullandı. Kalfalar köyü, 1970'te Gediz depreminin ardından göç vermesi nedeniyle boşalmıştı.

GEZERAVCI'DAN İLHAM ALDI

Düzce'de muay thai milli sporcusu Muhammet Bişgin, kendi tasarladığı astronot kostümüyle geldi. 1085 numaralı sandıkta oy kullanan Bişgin, kıyafeti tasarlarken Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan esinlendiğini söyledi. Bişgin, "Motosiklet kaskının üzerini kapladım. Dövüş sporu yaptığım için orada kullandığımız malzemeler... Arıcı kıyafetlerimizin üzerine folyo kapladım. Farklı bir model tasarladım" diye konuştu.

'HACİVAT'TAN VATANDAŞLIK GÖREVİ

Yurtiçi ve dışındaki bazı etkinliklerde yıllardır 'Hacivat' karakterini canlandıran sanatçı Bülent Akay, sandık başına kostümüyle geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı 65 yaşındaki Akay, Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 1198 numaralı sandıkta oyunu kulandı.

CUMHURİYET TARİHİNİN HER SEÇİMİNDE OY KULLANDI

Kırıkkale'nin Elmalı Köyü'nde yaşayan 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, oy kullanmak için sandığa gitti.

Doğup büyüdüğü köyündeki tek katlı müstakil evde böbrek hastası kızı ile birlikte yaşamını sürdüren Arzu Nine, 1033 No'lu sandıkta oyunu kullandıktan sonra "Ben oyumu kullandım. Cumhurbaşkanıma, doktorlara selam gönderiyorum" dedi.

Bartın'da 100 yaşındaki Fadime Nine, oy kullanmaya oğlunun sırtında geldi.

KOVBOYA YOĞUN İLGİ

İzmir Bornova'da binicilik antrenörlüğü yapan Faruk Ceren (48), oy kullanacağı Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu'na at üstünde giderken, öğrencisi (12) Karya Kulapa da kendisine atla birlikte eşlik etti. 'Karamel' ve 'Kara İnci' adlı atlarıyla okula giden Ceren, sandığa gidip oyunu da kullandı.

ZARFINI AĞZIYLA ATTI

Antalya Serik'te elektrik çarpması sonucu iki kolunu da kaybeden Bülent Bodur, eşiyle Şehit Hasan Güçlü Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi'ne geldi. Eşinin yardımıyla oyunu kullanan Bodur, oy zarfını ağzıyla sandığa attı.

'KRAL' SEÇMEN

Kral kıyafeti giymesi ve taç takarak kentte dolaşması sebebiyle 'Adana Kralı' olarak bilinen Hüseyin Şen (69) de Çınarlı Mahal- lesi'ndeki Bilge Kağan Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

EVCİL DOSTLAR DA GELDİ

İstanbul'da Mihriban Suat Bedük İlkokulu'na oy vermek için giden Çetin Erdoğan, yanındaki süs tavuğuyla dikkat çekti.

Antalya'da taksicilik yapan Rasim Işık, papağanı "Paşa" ile sandığa gitti. Papağının sürekli ses çıkarması salondaki görevlileri gülümsetti.

Ankara'nın Çankaya Mahallesi'ndeki Çankaya Lisesi'nde de vatandaşlar oy kullandı. Bazı vatandaşlar oy kullanmaya evcil hayvanlarıyla geldi. Sahipleriyle oy kullanmaya giden köpekler büyük ilgi gördü.