Gelinim Mutfakta karnabahar kısırı ve köftesi tarifi! Karnabahar kısırı ve köftesi nasıl yapılır?

Karnabahar kısırı ve köftesi bugün gelinler tarafından yapılıyor. Hafta içi her gün ekrana gelen yarışma programında gelinler yeteneklerini sergiliyor. Gelinlere tarif listesi programın sunuculuğunu yapan Seda Sayan veriyor. Karnabahar kısırı ve köftesi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta karnabahar kısırı ve köftesi tarifi...

Gelinim Mutfakta karnabahar kısırı ve köftesi tarifi verildi. Hafta içi her gün ekrana gelen yarışma programında birbirinden eğlenceli anlar yaşanıyor. Gelinler bugün karnabahar kısırı ve köftesini yapacak ve çeyrek altının almak için yarışacak. Peki, Karnabahar kısırı ve köftesi nasıl yapılır? Gündüz kuşağı yemek yarışmasında verilen tarifi sizin için hazırladık.

KARNABAHAR KISIRI MALZEMELERİ!

600 gr. karnabahar

5 – 6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy soğan – yemeklik doğranmış

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 adet kapya biber

2 – 3 adet yeşil köy biberi

1 diş sarımsak

5 – 6 dal taze soğan

1/2 bağ maydanoz

7 – 8 adet çeri domates

8 – 10 adet kornişon turşu

1 avuç ceviz

Tuz

Karabiber

Sumak

Kimyon

Zeytinyağı

Nar ekşisi

1/2 adet limonun suyu

KARNABAHAR KISIRI NASIL YAPILIR?

Karnabaharları un gibi olana kadar parçalayıcıdan geçirin.

Soğanınızı yemeklik doğrayın.

Bir tavaya zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları kavurun, ardından salçaları ilave edip ve kavurmaya devam edin.

Salçaların kokusu çıkınca karnabaharları ekleyin ve kavurun.

Biberler, bütün yeşillikler, turşu ve cevizi ince ince doğrayın.

Domatesleri ortadan ikiye bölün.

Karnabaharlı karışım ve doğradığınız bütün malzemeleri karıştırın.

Tuz, karabiber, sumak ve kimyonu ilave edip karıştırın.

Ayrı bir kapta nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine döküp, karıştırın, servis edin.

KARNABAHAR KÖFTESİ MALZEMELERİ

1 adet orta boy karnabahar,

2 adet yumurta,

1 adet soğan,

1 su bardağı kadar galeta unu,

Yarım demet kadar ince doğranmış maydanoz,

Tuz.

Kızartmak İçin:

Sıvı yağı

KARNABAHAR KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Dal dal ayırdığınız karnabaharları 30 dakika haşlayın. Haşlanan karnabaharları iyice ezin. Ardından içine yumurta, rendelenmiş soğan ve ince ince doğradığınız maydanoz ve baharatları ekleyip bayat ekmek ya da galeta unu ilave edip yoğurun. Ardından elle şekil verebilecek duruma gelen köftelere yassı şekil verip kızartın. Kızarmış karnabahar köftelerini sarımsaklı yoğurt ya da limonla servise hazır hale getirin.