Kardelen seferberliği

Diyarbakır'da okula gitmeyen 26 kız için öğretmenler seferber oldu; çocukların aileleri tek tek ziyaret edildi. Okula dönen 16 öğrenci, büyüyünce doktor ve öğretmen olma hayalleri kurmaya başladı.

AA

Diyarbakır Kayapınar'daki Kaldırım İlkokulu/Ortaokulu'nda görevli öğretmenler, 2022-2023 eğitim öğretim yılının başında 26 kız çocuğunun okula gelmediğini tespit etti. Öğrencilerin tarlada çalışmak ya da ailelerine destek olmak için okula gönderilmedikleri anlaşıldı. Okul yönetimi 'Haydi Kızlar Okula Projesi' başlattı. Ev ev gezen öğretmenler, aileleri ikna etti; 16 kız çocuğunu yeniden okula kazandırdı. Diğer 10 çocuk içinse öğretmenlerin aile ziyaretleri sürüyor.

Öğretmenler mesai sonrası dinlenmek yerine çocuklarını okula göndermeyen aileleri ziyaret ediyor.

GÖZLERİNDE MUTLULUK VAR

Okuldaki toplam 385 öğrenciden 150'sinin taşımalı eğitim gördüğünü söyleyen müdür Mehmet Aydın, aralarına katılan kız öğrencilerle ilgili şöyle konuştu: "Çok mutlu ve sevinçliler. Kimi öğretmen olmak istiyor, kiminin hayalinde doktor olmak var. Onların gözündeki ışıltıyı görünce çok mutlu oluyoruz" dedi.

SON ÇOCUK OKULA GELENE KADAR!

İngilizce öğretmeni Deniz Şimşek, okumayan öğrenci kalmayana kadar durmayacaklarını belirtti. Özellikle annelerden destek gördüklerini anlatan Şimşek, "Yaşadıkları zorluklardan sonra kızlarının da aynı hayatı yaşamasını istemiyorlar. Kızlarının mesleklerini kazanıp kendi ayakları üzerinde durmalarını istiyorlar" dedi. 3'ü kız 4 çocuk annesi Emine Demirel, maddi imkânları el vermediği için kızlarının okumasından yana olmadığını söyleyerek, "Öğretmenler fikrimizi değiştirdi. Kızlarım da okusun, hayatlarını kurtarsın" ifadesini kullandı.