Karada, denizde İBB eziyeti... İstanbul'un kâbus günü! Metrobüs yandı, vapur iskeleye daldı

Haliç Köprüsü'nde seyir halindeki metrobüsün motor kısmında yangın çıkarken, dümeni kilitlenen vapur da iskeleye çarptı. Kazada 7 kişi yaralandı.

İstanbul'da toplu taşıma araçlarının arızalanması ve yanması olaylarına yenileri eklendi. Vatandaşın can, mal ve seyir güvenliğini tehdit etmeye başlayan İstanbul toplu taşıma sisteminde bu kez, metrobüs alev alev yandı. Haliç Köprüsü üzerinde dün sabah 09.30 sıralarında Beylikdüzü -Zincirlikuyu seferini yapan metrobüsün motor kısmında yangın çıktı. Metrobüsten dumanların yükseldiğini gören şoför, aracı durdurdu. Yolcular tahliye edilirken, metrobüs şoförü de yangın söndürme tüpüyle müdahalede bulundu. İtfaiye ekiplerinin bir saat süren söndürme çalışmalarının ardından metrobüs yoldan çekildi.

7 KİŞİ YARALANDI

Metrobüs yangının ardından bir de vapur kazası meydana geldi. Kadıköy-Karaköy seferini yapan ŞH-DURUSU vapuru iskeleye yanaşmak istedi. Ancak dümeni kilitlendiği öne sürülen vapur Karaköy iskelesine çarptı. Kazada 7 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının çay ocağında bulunan kazanın devrilmesi sonucu yaralandığı belirtildi.

'TEKNİK ARIZA'

Kazayla ilgili Şehir Hatları'ndan yazılı açıklama yapıldı. Kazanın saat 12.48'de yaşandığı belirtilen açıklamada, " Kadıköy-Karaköy- Eminönü seferini yapan ŞH-DURUSU isimli gemimiz oluşan bir anlık teknik arıza nedeniyle Karaköy iskelesine sert yanaşma yapmıştır. Tüm yolcularımız hızlıca tahliye edilerek gerekli müdahale yapılmıştır. Yanaşma sırasında ayakta olan yolcularımızdan 5'inde düşmeye bağlı yaralanmalar oluşmuş, sağlık kontrolü gereken yolcularımız ve personellerimiz için ambulans çağrılmıştır. Hiçbir yolcu ve personelimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Tüm yolcularımızdan yaşanan bu talihsiz durum sebebiyle özür dileriz" denildi.