Karabük akşam ezanı saat kaçta?

Ramazan ayı oruç ibadetinin yerine getirilmesi dışında farklı faziletlere de sahip. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi de bu ay içerisinde idrak edilecek.

Ramazan ayı oruç ibadetinin yerine getirilmesi dışında farklı faziletlere de sahip. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi de bu ay içerisinde idrak edilecek.

KARABÜK AKŞAM EZANI İFTAR VAKTİ

Karabük’te iftar vakti saati ise 19.51 olacak. Karabük bu saatte orucunu açmış olacak.

TERAVİH NAMAZININ FAZİLETİ NEDİR?

Teravih Namazı Peygamber Efendimiz'in Ramazan Ayı'nın girdiği akşam itibari ile Ramazan bitene kadar kıldığı ve Yatsı namazı ile kılınan bir namazdır. Teravih namazı Yatsı namazı ile vitr namazı arasında 20 rekat olarak kılınır. Bu 20 Rekat 2 rekatta bir veya 4 rekatta bir selam verilerek kılınabilir. Teravih kelimesi kelime anlamı olarak rahatlamak, dinlendirmek anlamı taşımaktadır.

Teravih namazı Peygamber Efendimiz'in sünnetine iştirak açısından son derece faziletli bir ibadettir. Teravih namazı hadislerde şöyle övülmüştür; "Ramazan ayı, oruç tutulması farz kılınan bir aydır. Ben de size gecelerinde (terâvih) namazı(nı) sünnet kıldım. Her kim orucu tutar ve (teravih) namazı(nın faziletine ve hak olduğu)na inanarak ve mükâfâtını ümit ederek kılarsa anasından doğduğu gün gibi günahlarından çıkar.” (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce) Ebû Hureyre'nin naklettiği bir hadise göre Peygamberimiz Resulullah, Ramazan gecelerini ihya etmeyi teşvik etmiş ancak bunu kesin olarak emretmemiştir. Bu konuda; "Her kim inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan'ı ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır" diye buyurmuştur. Hadis alimlerinden en-Nevevî, Hz. Muhammed (s.a.s)'in ashabına Ramazanı ihya etmeyi vacip kılmadığını, fakat mendup olarak emredip teşvik ettiğini, İslâm alimlerinin de bunun mendup olduğunda ittifak ettiklerini kaydetmektedir. En-Nevevî, "Ramazanı ihya etmenin, teravih namazını kılmakla hasıl olduğunu" da zikretmektedir. Bu açıdan Hz. Muhammed’in, "Her kim Ramazan'ı ihva ederse" sözü, "her kim geceleri namaz kılarak Ramazan'ı ihya ederse" şeklinde anlaşılmalıdır. Nitekim Abdurrahman b. Avf'ın naklettiği bir hadiste Hz. Muhammed, "Şüphesiz Allah Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de Ramazan gecelerini ihya etmeyi sünnet kıldım. Her kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek Ramazan'ı oruçla, gecelerini namazla ihya ederse, anasından doğduğu gün gibi günahlarından temizlenmiş olur" buyurmaktadır.