Kar gidiyor, buz geliyor

5 gündür yurdun önemli kısmında etkili olan karlı ve soğuk hava dalgası doğuya kayıyor. İstanbul'da bugün kent genelinde kuvvetli don ve buzlanma bekleniyor.

Haftalardır beklenen karlı hava dalgası tüm yurdu etkisi altına aldı. Batı’dan Doğu’ya doğru kayan karlı hava yerini don ve buzlanmaya bıraktı. İstanbul’da buz pistine dönen ara sokaklarda kazalar yaşandı, yürümekte zorlananlar düşmekten kurtulamadı. Sürücüler direksiyon hakimiyetini sağlamada güçlük çekti. Dün sabah ansızın bastıran kar nedeniyle trafikte zor anlar yaşadı. İşe gitmek isteyen bazı vatandaşlar ise yoğun kar nedeniyle duraklara sığındı. Öte yandan kar küreme araçları ara sokaklarda çalışma yaparak yolları trafiğe açmaya çalıştı.

İSTANBUL’A DON UYARISI

İstanbul Valiliği, bu sabah saatlerinde kent genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğini açıkladı. Valilik, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Hava sıcaklıkları bugünden itibaren batıda yükselmeye başlayacak, doğuda daha da düşecek.

SERT KIŞ ANADOLU’DA

Doğu Anadolu’da etkili olan kar yağışıyla bölgede 1344 yerleşim biriminin merkezle bağlantısı kesildi. Karayolları, İl Özel İdare ve belediyelerin karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun kar yağışının yaşandığı Ağrı’da kar kalınlığı 28 santime ulaştı. Meteoroloji hem kar hem de buzlanmaya karşı vatanadaşları uyardı.

5 İLDE İDARİ İZİN KARARI

Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük ve Kütahya’da, engelli ve hamile kamu çalışanları, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün idari izinli sayılacak. Öte yandan Düzce ve Bartın’da yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi.

TRAFİK YİNE FELÇ!

İstanbul’da hafta sonu etkili olan kar yağışı yüksek kesimlerde etkisini dün de sürdürdü. Haftanın ilk iş günü İstanbul trafiği adeta kilitlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafik yoğunluk haritası saat 09.00 sıralarında yüzde 85’i gösterdi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafik çok yoğun olarak gösterilirken, araçlar saatlerce yolda kaldı. 

BARAJLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 30

15 gün öncesine kuraklıkla karşı karşıya kalan İstanbul, son yağan yağmur ve karla rahat bir nefes aldı. Kentte 3 gündür etkili olan kar yağışı 10 günlük su kazandırdı. Barajların doluluk oranı ise aylar sonra yüzde 30 seviyesine çıktı. İSKİ verilerine göre son su miktarları şöyle: Istrancalar %92.86, Terkos %31.83, Sazlıdere %10.30, Alibeyköy %40.47, Büyükçekmece %29.76, Ömerli %25.89, Darlık %48.78, Elmalı %32.42, Kazandere %33.69 ve Pabuçdere %15.36.