Kar giderayak kenti felç etti

İstanbul'da günlerdir yağan karın dün sona ermesi beklenirken, vatandaş bembeyaz bir şehire uyandı. İşe gitmek isteyenler yolda kaldı, uzmanlar ‘Yağışın nedeni deniz etkisi' dedi.

İstanbul'da cumartesi akşamı başlayan kar yağışı, dün bazı bölgelerde etkisini artırarak devam etti. Bugün etkisini azaltması beklenen kar yağışı, önceki gece kent genelinde aralıksız devam etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle, TEM Otoyolu Kavacık Mevkii, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü'nde trafik durdu. Bazı sürücüler, araçlarını yol kenarına park ederek yağışın durmasını bekledi.

SULU KAR GELİYOR

Uzmanlar önceki gece bir anda bastıran kar yağışının nedenini şu sözlerle anlattı: "Bu durum her zaman gerçekleşmez. Biz buna teknik olarak 'deniz etkisi' diyoruz. Yani rüzgarlar Karadeniz üzerinden nemi ya da bulutu kütle halinde İstanbul'un üzerine taşıdı. Sürpriz bir durum yani. Bunun kötü yanı işe gidiş saatine denk gelmesi oldu. Bu sabah sıcaklık yükseleceği için kar yerini sulu kara bırakacak ve yarın itibarıyla sona erecek."

OKULLAR BUGÜN DE TATİL

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar ve buzlanma nedeniyle bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime bugün, bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

İBB'nin mobil uygulamasına göre, trafik yoğunluğu dün sabah saat 09.27 itibarıyla yüzde 71'e ulaştı.

Bursa-İzmir Karayolu'nda 15 km'lik kuyruk oluştu. Çalışmalar sonucu yol yeniden açıldı.

KAYAN ARACI 11 KİŞİ DURDURDU

Esenyurt'ta buzlanma nedeniyle bir araç kontrolden çıktı. Aracı, canlarını hiçe sayan 15 kişi uzun uğraşlar sonucu durdurdu.

69 KENTE UYARI

Meteoroloji'nin hava durumu raporunda 69 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Açıklamada, "Yağışların Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Bursa'nın kuzey kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Malatya, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Kağıthane'de Rumeli Caddesi'nde istinat duvarının çökmesi sonucu 4 araç, toprak ve moloz yığınlarının altında kaldı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Taştan imar edilen istinat duvarında, kar yağışı duvar tabanında bulunan toprakta su basıncı oluşturarak çökmeye neden oldu" denildi.