Kapya biber çanağında tavuk tarifi, Kanal D'nin sevilen yarışma programında izleyici ile buluştu. Seda Sayan'ın malzemelerini verdiği yemek için gelinler belirtilen sürede marifetlerini sergileyecek. Hafta içi her gün ekrana gelen yapımda 4 gelin ve kayınvalide kıyasıya yarışıyor. Kapya biber çanağında tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kapya biber çanağında tavuk tarifi, malzemeleri!
KAPYA BİBER ÇANAĞINDA TAVUK TARİFİ
Biberlerin ortalarını bıçakla kesip çekirdeklerini temizleyelim.
Fırın kabına dizip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede arada kontrol ederek yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Havucun kabuğunu soyup küp küp doğrayalım.
İsterseniz havucun yerine bezelyede ekleyebilirsiniz.
Tavuk etini küçük küçük doğrayıp tencereye alalım suyunu salıp çekinceye kadar pişirip sıvı yağını dökelim.
Etleri arada karıştırarak pişirmeye devam ederken üzerine havucu baharatları tuzunu da ekleyip pişirmeye devam edelim.
Bu arada biberleri kontrol etmeyi unutmayın eğer yumuşadıysa fırında çıkartabilirsiniz.
Ocağın altını kısıp kremasını dökelim ve bir kaç dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım.
Pişmiş olan biberlerin içine tavuklu harcı bitene kadar dolduralım.
Son olarak üzerlerine kaşar peynirini serpiştirip peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkartalım.
Afiyet olsun