Kapama Pilav nasıl yapılır? Kapama Pilav tarifi vatandaşlar tarafından aratılıyor ve merak ediliyor. 30 Eylül Pazartesi günü yayınlanan MasterChef Türkiye yarışma programında yarışmacıların yaptığı yemeklerden birisi de Kapama Pilav'dı. Yarışmayı izleyen vatandaşlar da bu yemeğin nasıl yapıldığını merak etmeye başladı. İşte Kapama Pilav tarifi ve yapılışı ve malzemeleri
ETLİ KAPAMA PİLAV TARİFİ
800 gram iri doğranmış dana bonfile
Diğer malzemeler;
2 su bardağı pirinç
Kapama Pilav yapılışı; Etinizi biraz karabiber serpip, içine soyup doğramadan 1 kafa soğan ve yine doğramadan 1-2 diş sarımsak ile şu koymadan kavurarak pişirin. ( Bonfile yumuşak bir et ve 30 dakikada pişiyor. Sizin etiniz sert ise şu ilave ederek pişirin. ) Tencerede 1 kuru soğanı ince ince doğrayıp iyice kavurun. Pişen etleri ilave edip iyice karıştırın. Üzerine pirinci yayın. Tuz, karabiber ekleyip 2, 5 bardak kaynar su koyun ve karıştırmadan pişirin. 10 dakika dinlendirin. Bir servis kabına ters çevirerek, yanında yufka ile servis edin. Afiyet olsun.