‘Kakaosu fazlaysa çikolata sağlıklı'

MövenpIck Hotel İstanbul Asia Airport, 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü'ne özel bir etkinlik düzenledi.

AYŞENUR DÜLGER

Etkinlikte çikolata şefleri Sergen Tulupçu ve Executive Chef Ahmet Arslan, evde yapılabilecek sağlıklı çikolata tariflerini workshop'ta katılımcılara anlattı.

Şef Tulupçu bitter çikolatanın sağlık açısından öne çıktığını belirterek, "Kakao oranı ne kadar yüksekse, çikolata o kadar sağlıklı olur. Bitter çikolatada bu oran yüzde 80'e kadar çıkar. Bu da onu en sağlıklı alternatif yapar" dedi. Otelin Genel Müdürü Erdem Ergin ise, "Tüm Mövenpick otelleri ve tatil köylerinde her öğleden sonra 60 dakikalık bir 'Çikolata Saati'miz var. Bu hizmetimize otelde konaklayanlar kadar dışarıdan gelen misafirlerimizin de yoğun talebi bulunuyor. Kişi başı yıllık çikolata tüketimi 2,5 kiloya ulaştı. Bu oran, İsviçre'de 10 kiloya kadar çıkıyor. Artan çeşitlilikle birlikte sağlıklı üretim daha da önem kazanıyor" diye konuştu.