Kahramanlarıyla aynı ekipte görev yapıyor! Enkazdan itfaiyeci doğdu

Üç yıl önce İzmir depreminde enkaz altında kalan Simge Akbulut, kendisini yaşama döndüren itfaiyecilerin meslektaşı oldu. Akbulut, “Dün onlar beni kurtardı, bugün ben başkalarını kurtaracağım” dedi.

İHA

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde 7 katlı binanın birinci katında bulunan evlerinde depreme yakalanan Simge ve Simay Akbulut kardeşler, anneleri Mehtap Akbulut ile birlikte yıkılan binanın enkazı altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 4 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldılar.

SINAVI BAŞARIYLA GEÇTİ

O gün o üç canı hayata döndüren itfaiye çalışanları arasında 30 yıllık itfaiyeci baba Mehmet Akbulut da vardı. Kızları ve eşini enkazdan sağ çıkarmak için meslektaşlarıyla birlikte ter dökmüştü. 25 yaşındaki Simge'nin hayatı depreminin ardından değişti. Simge, önce KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girdi ardından da Edirne Belediyesi'nin itfaiyeci alımı için açtığı sınava katıldı. Depremin ardından kendini hızla toparlayarak hayata tutunan genç kadın, sınavlarda elde ettiği başarı sonrası Edirne Belediyesi'nde itfaiye eri olarak göreve başladı. 1 buçuk yıl burada çalışan Akbulut, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye'sine atandı.

Simge Akbulut, enkaz altından kurtarma ekiplerine elini uzatmıştı.

'ÇARESİZLİĞİ İYİ BİLİYORUM'

Yaşadıklarının kendisini çok etkilediğini anlatan Akbulut, "Hem babamın bu mesleği yapmasından dolayı çocukluğumun itfaiyede geçmesi beni çok etkiledi. Dün onlar beni kurtardı, bugün ben başkalarını kurtaracağım. Enkaz altında hareketsiz, çaresiz şekilde kalmama rağmen umudumu hiç kaybetmedim. Çaresizliğin nasıl bir şey olduğunu biliyorum" dedi.