AA
Erzincan-Sivas kara yolunun Sakaltutan mevkiinde 28 Aralık'ta 1 kişinin öldüğü 26 kişinin de yaralandığı yolcu otobüsü kazasına ilişkin yeni bir detay ortaya çıktı.
Kazadan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden otobüs şoförü Ali Gülmüş'ün (53), fedakarlık yaparak yolcuların hayatını kurtardığı belirtildi.
Hastanede tedavi gören otobüsün ikinci şoförü Emre İncediş,"Kaptan moladan sonra, aracın frenlerinin tutmadığını söyledi. Vites küçülttü. Baktı ki direksiyon ağırlaştı. Sağ taraf uçurum, düz giderse yokuş, aşağıdan TIR'lar geliyor. Beraber sola kırabildiğimiz kadar kırdık. Ben helallik istedim, o direksiyon başında kaldı. Arkaya doğru geçerek yolcuları uyardım. O da kaçıp benimle arkaya gelseydi, şu an hiçbirimiz yaşamıyorduk" dedi.
Ali Gümüş, kazadan sonra hastanede hayatını kaybetti.