Kafeler ve restoranlar açıldı mı? Kafe, restoran ve lokantaların açılış tarihi belli oldu!

Kafeler ve restoranlar ne zaman açılacak sorusuna yanıt dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde düzenlenen toplantıyla konu belli oldu. Uzun süredir 1 Mart tarihine dikkat çekiliyordu. Koronavirüs salgınından dolayı işletmeler hizmetlerine gel al ve paket servis şeklinde devam ediyordu. Peki, Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı, son durum nedir Kafeler ve restoranlar açıldı mı? İşte yapılan son dakika açıklamaların detayları...

Kafeler ve restoranların ne zaman açılacağı gündemde yer alan konu başlıkları arasında yer alıyor. Dün, Başkan Erdoğan liderliğinde Kabine Toplantısı sonrası düzenlendi. İşletme sahiplerinin de yakından takip konunun bugün netleşmesi bekleniyordu. Öncelikli olarak illerin salgın ve risk durumuna göre normalleşme yapılacak. Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı, son durum nedir Kafeler ve restoranlar açıldı mı? İşte normalleşme süreci ile ilgili yapılan açıklama

KAFELER VE RETORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Normalleşme adımları çerçevesinde alınan kararlar şu şekilde:

Çok yüksek riskli iller dışındaki tüm şehirlerde restoran, lokanta ve kafeterya gibi mekanlar 07.00-19.00 arası, yüzde 50 kapasite ile açılacak.

Hafta sonu kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir süre daha pazar günü devam edecek. Akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma yasağı ise sürecek.

Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğünler başlıyor mu, tarih belli oldu mu?

Kıraathaneler açılacak mı? Kahvehaneler ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak, tarih verildi mi? Okullar açılıyor mu?

Nargile kafeler açıldı mı? Nargile kafeler ve eğlence mekanları ne zaman açılacak?

Halı sahalar açılacak mı? Halı sahalar ne zaman açılacak?