İçişleri Bakanlığı kafeler ve restoranlar son genelgesi: Kafeler tekrar kapanacak mı?

Kafeler ve restoranlar koronavirüs salgını dolayısıyla geçici süreliğine kapalı kalmıştı. Normalleşme sürecinin ardından ise vatandaşlara yeniden hizmet verilmeye başlandı. Sosyal mesafe ve maske ihlalleri ile artan vaka sayıları kafeler ve restoranlar gibi umumi yerler hakkında bakanlığı harekete geçirdi. Kafeler ve restoranlar ile ilgili 81 il valiliğine ek bir genelge gönderildi.

Koronavirüs salgını sürecinde kapalı kalan kafeler ve restoranlar normalleşmenin ardından yeniden faaliyete geçmişti. Artan vaka sayılarının ardından gözler, sosyal mesafe ve maske ihlallerinin yoğun şekilde yaşanabileceği bu mekanlara çevrildi. Kafeler ve restoranlar ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı.

KAFELER KAPANIYOR MU?

Normalleşme sürecinin ardından yeniden faaliyete geçen kafeler ve restoranlar kapanmıyor. Fakat söz konusu mekanlar ile ilgili yeni düzenlemeler mevcut.

Bakanlığın aldığı karara göre; 81 ilde kafe ve restoranlarda canlı ve kasetten fark etmeksizin müzik yayını saat 24.00'dan sonra yapılmayacak.

8 Eylül Salı günü itibarıyla alınan karara ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu gece saat 00.00'dan itibaren 81 vilayette kafeterya, restoran gibi yerlerde hem canlı müzik, hem de kasetten müzik olmayacak. Genelgeyi valiliklere gönderdik. Derhal uygulanmaya başlayacak." ifadelerini kullandı.

Nargile kafeler açık mı? Nargile kafeler ve eğlence mekanları ne zaman açılacak?