Kafe ve restoranlarda aşı olmayandan PCR testi istenecek mi? Kafe ve restoranlarda PCR testi zorunlu mu?

Kafe ve restoranlarda PCR testi uygulamasına geçilip geçilmeyeceği merak ediliyor. Sonbaharın gelmesi ile koronavirüs tedbirlerinin de yeniden arttırılması bekleniyor. Aşı uygulamaları hızla devam ederken henüz aşı olmamış vatandaşlara topluluk alanlarında bazı kısıtlamalar getirilmişti. Peki, kafe ve restoranlarda PCR testi zorunlu mu? Kafe ve restoranlarda aşı olmayandan PCR testi istenecek mi?

Kafe ve restoranlarda aşı olmayandan PCR testi istenip istenmediği gündemdeki konular arasında yer alıyor. Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar'ın katılımıyla toplanacak. Kurulda salgın tedbirleri değerlendirilecek. Peki, kafe ve restoranlarda PCR testi zorunlu olacak mı? Kafe ve restoranlarda aşı olmayandan PCR testi istenecek mi?

KAFE VE RESTORANLARDA PCR TESTİ ZORUNLU MU?

Kafe ve restoranlarda aşı olmayan vatandaşlardan PCR testi talep edilmesi gibi bir uygulama bulunmuyor. Böyle bir uygulamanın Bakanlık tarafından açıklanması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

6 EYLÜL'DE HANGİ KISITLAMALAR BAŞLIYOR?

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında yeni koronavirüs tedbirleri paylaşılmıştı. Okulların açılması ile birlikte okul içinde ve seyahatlerde PCR testi uygulaması 6 Eylül'de başlıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı sürecini aksatmış öğretmenler, okul çalışanları, konser, sinema gibi toplu ortamlarda bulunacakların ve şehirler arası seyahate çıkacakların 6 Eylül itibarıyla PCR testi yaptırması gerektiğini bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Aşı sürecini aksatmış öğretmenler, okul çalışanları, konser, sinema gibi toplu ortamlarda bulunacaklar ve şehirlerarası seyahate çıkacaklar için 6 Eylül itibarıyla PCR testi gerekli. Test Covid-19 sağlık durumu takibi anlamı taşıyor. PCR'dan iyi sonuç alalım. Aşılarımızı olalım."