Kafasına 12 saatte deri nakledildi... Köpek ısırdı 8 ayda 15 ameliyat oldu

Ankara'da sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz, 8 ayda 15 ameliyat oldu. Tunahan en zorlu 12 saatlik ‘deri nakli' ameliyatını da başarıyla atlattı.

Ankara Keçiören'de Aralık 2023'te okula giderken sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçen haftalarda 15'inci ameliyatını oldu.

Prof. Dr. Hakan Uzun öncülüğündeki ekip, yaklaşık 12 saat süren operasyonla Tunahan'ın başına deri nakletti. Prof. Dr. Uzun, Tunahan'ın bugüne kadar geçirdiği en büyük ve kritik ameliyatlardan biri olan deri naklinin detaylarını anlattı. Tunahan'ın çocuk ruh sağlığı uzmanlarından da psikolojik destek aldığını aktaran Uzun, şunları söyledi: "Tunahan, bize başvurduğunda saçlı derisinde maalesef çok ciddi oranda, 4'te 3 oranında doku kaybı mevcuttu. Bu doku kaybı, vücudunun bir yerinden alınan dokunun mikrocerrahi yöntemle nakledilmesiyle kapatılabilecekti. Ancak vücudunun hiçbir yerinde maalesef bu kadar geniş bir doku bulunmuyordu."

DOKU EKSİKLİĞİNİ KAPATTIK

"Ameliyat öncesi Tunahan'ın sırt bölgesine balonla doku genişletme uygulaması yaptık. Dokuyu yeterince büyütebildikten sonra büyük ameliyata geçtik. Bu ameliyatta önce balonu çıkarttık ve onunla beraber kazandığımız deriyi ve kası aldık. Ardından boyun bölgesinde bulduğumuz damarlarda gerekli onarımları yaparak, baş bölgesindeki bütün doku eksikliğini kapattık. Tunahan, halihazırda pansumanlara gelip gidiyor. Kestirmek çok zor ancak bundan sonra da düzeltici ve estetik anlamda ameliyatları olabilir. Tunahan şu an gayet iyi, yaralarının iyileştiğini görüyoruz. Yüzündeki gülümsemeden içindeki yaraların da bir miktar iyileştiğini gözlemleyebiliyoruz."