Kadir Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe meali! Kadir Suresi kaçıncı cüz ve sayfadadır?

Kadir Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe meali, Kadir Gecesi'nde bu sureyi okumak isteyen Müslüman alemi tarafından araştırılıyor. Surenin Kadir gecesinin şerefine indirildiği bilinmektedir. Konusu adını aldığı Kadir gecesidir. Kur'an-ı Kerimin kadir gecesinden indiğini, kadir gecesinin hayrını ve önemini anlatır. Peki, Kadir Suresi kaçıncı cüz ve sayfadadır? İşte Kadir Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe meali...

Kadir suresinin Mekke'de nazil olan sureler arasında olduğu rivayet edilmektedir. İniş sırası 25 olan surenin Şems suresinden önce indiği rivayet edilmektedir. Kısa sureler arasında olan Kadir suresi toplam olarak 5 ayettir. Peki, Kadir Suresi kaçıncı cüz ve sayfadadır? İşte Kadir Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe meali...

KADİR SURESİ KAÇINCI CÜZ VE SAYFADADIR?

Kadir Suresi, Kur'an-ı Kerim'de 30. cüz ve 598. sayfada yer almaktadır.

KADİR SURESİNİN FAZİLETİ

Bu kısa sure anlamı gibi hayırlarla, bereketle doludur. Günahların affı, duaların kabul olması için okunmalıdır. Sabah ve akşam namazların sonunda 3 kez okuyanlar şeytanın kötülüklerinden, vesveselerinden korunur. Kadir suresini okumayı alışkanlık edinenin rızkı bol ve bereketli olur. Belalardan uzak bir halde sağlık ve afiyet içinde bir ömür geçirir.

Kadir suresini 41 kez okuyanın duaları kabul olur. İsteklerine kavuşur. Cuma gecesi 1000 kez okuyan peygamber efendimizi rüyasında görür. Kadir suresi sırlarla doludur. Fakirler için zenginliktir, günahkarlar için af edilmenin anahtarıdır, şeytandan korunmak için en güzel dualardan biridir.

KADİR SURESİNİN OKUNUŞU

İnna enzelnahü fiy leyletilkadr. Ve ma edrake ma leyletülkadr. Leyletülkadri hayrün min elfi şehr. Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta matle'ılfecr.

KADİR SURESİNİN TÜRKÇE MEALİ

Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.