Kadir Gecesi kısa, uzun, resimli, dualı mesajlar burada! Kadir Gecesi ile ilgili resimli kutlama mesajları 2021!

Bu akşam müslüman aleminin en kutsal günlerinden biri olan Kadir Gecesi idrak edilecek. Kadir Gecesi; rahmet, mağfiret ve günahlardan arınma mevsimi olan on bir ayın sultanı ramazan ayının kalbi mesabesindedir. Yüce Allah (c.c.), Kadir Gecesi'nde Kur'an'ı Hz. Peygamber'e indirerek, melekleri yeryüzüne göndererek ve o geceyi, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan hayırlı kılarak ona müstesna bir değer vermiştir. Bu özel ve anlamlı günde arkadaşlarına, akrabalarına ve çevresine mesajlar göndermek isteyenler en güzel, en anlamlı mesajları araştırmaya başladılar. İşte birbirinden güzel Kadir Gecesi mesajları....

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının en büyük önemi Kur'an'ın bu ayda nüzuludur. Kadir Gecesi, Kadir Suresi'nde bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmiştir. Bu gecede yapılacak ibadetlerin, diğer günlerde yapılan ibadetlerden çok daha faziletli olduğu bilinmektedir. Bu özel ve anlamlı günde sevdiklerine, akrabalarına ve arkadaşlarına mesajlar göndermek isteyenler Kadir Gecesi ile ilgili resimli kutlama mesajlarını araştırmaya başladılar. Kadir Gecesi kısa, uzun, resimli, dualı mesajları sizler için derledik...

KADİR GECESİ İLE İLGİLİ RESİMLİ KUTLAMA MESAJLARI!

"Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.[Kadir Sûresi, 3]'Ve, Vakit O gecedir ki; Tüm geceler O'na hayran' Kadrini bilenlerden olmak dileğiyle... Cumamız ve Gecemiz mübarek olsun.

Dua et; Belki de bütün umutların avuç içlerinde ki o dua da saklıdır... Kadir geceniz mübarek olsun...

Duaların kabul edileceği bu gecede, gönülden el açmak dileğiyle. Cümleten Kadir Gecemiz mübarek olsun.

"Ben Allah'tan isterim. Verirse yüceliğidir, vermezse imtihanımdır." Kadir gecemiz mübarek olsun.

Mübarek Kadir Gecesi'ni içtenlikle tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Kadrini bilenlerden olmak dileğiyle... Kadir Gecemiz mübarek olsun.

"Allah'ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle!"Kadir Gecemiz Mübarek Olsun. #KadirGecesi

Allah tuttuğumuz oruçları ve ibadetlerimizi kabul etsin. Manen büyük bir ikramın olacağı Kadir Gecemizi dolu dolu yaşamayı nasip etsin.

Ya rab bu gece hürmetine ana babamızı ve tüm inanan müminleri bağışlaYa rab bizleri öyle güçlü ve öyle kavi kılki boynunu eğdirmediğimiz kafir başını sivazlamadigimiz mazlum kalmasınSen dualarımızı işiten ve kabul edensin dualarımızı kabul eyle..

KADİR GECESİ ÖNEMİ NEDİR?

Kur'ân-ı Kerîm kendisinin, bir âyette ramazan ayında, bir başka âyette mübarek bir gecede, bir diğerinde de Kadir gecesinde inmeye başladığını haber vermektedir.

"Şüphesiz biz o Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi nedir bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece melekler ve ruh Rabbinin emriyle herbir iş için veya herbir kişi için inerler de inerler. O gece tan yeri ağarıncaya kadar selam ve esenliktir." (Kadir: 97/1-5)

"Biz o Kur'an'ı mübarek bir gecede indirdik, zaten biz insanlığı her zaman uyarmaktayız." (Duhan: 44/3)

Bu mübarek gecelerle ilgili özel nâfile namaz yoktur. Fakat bu geceleri vesile ederek nâfile namaz kılmak, Kur'ân-ı Kerîm okuyarak üzerinde düşünmek, tezekkür ve tefekkür etmek yararlı olur. Peygamberimiz Kadir gecesinde nasıl dua edebileceğini soran Âişe vâlidemize şöyle demesini tavsiye etmiştir: Allahümme, inneke afüvvün tühibbü'l-afve fa'fü annî (Ey Allahım! Sen şüphesiz çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet) (Tirmizî, "Da'avât", 84).

Kadir gecesi geçmişte işlenen günahların bağışlanması için büyük fırsatlardan birisidir. Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır.