Kadir Gecesi çekilecek tesbihler diyanet tesbihleri

Kadir gecesini namaz ibadeti ve dualarla geçirmek gerekiyor. Peygamberimizi Hazreti Muhammed bu gecede kılınan namazın bir aylık namaza eşdeğer olduğunu bildirmiştir.

Kadir Gecesi kılınan Kadir namazı 2 rekattan başlayıp 12 rekat veya 100 rekata kadar Kadir Suresi ile birlikte kılınır. Kadir namazı kılınışı Fatiha ve Kadir Suresi ile olur. Kadir gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır. Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve tan yeri ağarıncaya kadar yani imsak kesilinceye kadar devam eder. Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılamayanlar sahurda da kılabilir.

Tesbih namazı nasıl kılınır TIKLA ÖĞREN 

Kadir Gecesi Peygamber efendimizin okuduğu dua için tıklayınız

Kadir Suresi ile Kadir gecesi hacet namazı için tıklayınız 

KADİR GECESİ SMS WHATSAPP MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KADİR GECESİ ALAMETLERİ NELERDİR TIKLA ÖĞREN 

Tevbe İstiğfar duası nasıl yapılır TIKLA ÖĞREN 

Kadir Gecesi çekilecek tesbihler

-Kadir Gecesi’nde bir Sübhanallah, bir Elhamdülillah, bir La ilahe illallah söylemek 700 bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir.

- Laihahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim. (Hz. Peygamber (S.A.V.) buyurdu: "Her kim bu duayı üç defa okursan sanki Kadir Gecesini idrak etmiş gibi sevaba nail olur.")  

-Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim.

-Kadir gecesi üç defa “La ilahe illallah” söyleyen müslümanın, birincisinde bütün günahları bağışlanır. İkincisinde Cehennemden kurtulur, üçüncüsünde Cennete girer. [Tefsir-i Mugni]

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır?

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi namazı ne zaman kılınır, kaç rekat kılmak gerekir, hangi dualar okunur? İşte cevap. Kadir Gecesi kılınan Kadir namazı 2 rekattan başlayıp 12 rekat veya 100 rekata kadar Kadir Suresi ile birlikte kılınır.

KADİR GECESİ NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

Kadir namazı kılınışı Fatiha ve Kadir Suresi ile olur. Kadir gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır. Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve tan yeri ağarıncaya kadar yani imsak kesilinceye kadar devam eder. Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılamayanlar sahurda da kılabilir.