Kadir Gecesi camide namaz kılmak serbest mi, teravih kılınıyor mu? Kadir Gecesi camiler açık mı, kapalı mı?

Bin aydan daha hayırlı olan gece Kadir Gecesi bu sene 8 Mayıs Cumartesi gecesi idrak edilecek. Ellerin semaya kaldırılacağı bu önemli geceyi camide geçirmek isteyen vatandaşlar, kısıtlamada camilerin açık olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki, Kadir Gecesi camiler açık mı? Kadir Gecesi camide namaz kılmak serbest mi?

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olan Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek. Bir hadiste inanarak ve mükâfatını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini ihyâ edenlerin geçmiş günahlarının affedileceği müjdelenmiştir. Pandemi neden ile kısıtlamaya denk gelen bu önemli gecede camilerin açık olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Kadir Gecesi camiler açık mı? Kadir Gecesi camide namaz kılmak serbest mi, teravih kılınıyor mu?

KADİR GECESİ CAMİLER AÇIK MI?

Kısıtlamaların uygulandığı Ramazan ayı boyunca camiler açık tutuluyor. Vatandaşlar tüm ibadetlerini camiye giderek yerine getirebiliyor.

Kadir Gecesi'ne özel herhangi bir istisnai durum açıklaması da yapılmadı. Açıklama gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

Geçtiğimiz günlerde Diyanet TV ekranlarından canlı yayınlanan "İyilik Vakti" programının konuğu olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde uygulanacak tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını belirtti.

Başkan Erbaş Erbaş, "Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor. Şu bir yıldır defalarca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşadık. Şimdi 17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur milletimiz, bu fedakarlığı madem yapıyoruz, çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, mesafeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim. Bütün kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inşallah." dedi.

KADİR GECESİ TERAVİH KILMAK SERBEST Mİ?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kısıtlama döneminde teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarının kılınabildiğini açıkladı. Bu nedenle teravih namazları camide kılınmıyor.