Kadın futbolcular: 1 Önyargılar: 0

Türk sporuna bugüne kadar 1 milyar TL'lik destek sağlayan Turkcell, bu alanda kadın temsilini güçlendirecek adımlar atıyor. Önümüzdeki 4 yıl Kadın Süper Ligi'nin isim sponsorluğunu sürdürecek olan firmanın sloganı: ‘Kadın Sporcular: 1, önyargılar: 0'

Özgül Öztürk

Gerek istihdamda ve ekonomik kalkınmada gerekse sosyal sorumluluk projeleriyle kadınlara destek veren Turkcell, Türk sporunda da kadın temsiline odaklanırken, Türkiye'de kadın futbolunun profesyonelleşmesi için önemli adımlar atıyor. İsim sponsorluğuyla önümüzdeki 4 yıl Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'ne desteğini sürdürme kararı alan Turkcell, 2021 yılından bu yana A Milli Kadın Futbol Takımı ve Kadın Milli Takımları'nın U15, U17 ve U19 kademelerinin de ana sponsorluğunu sürdürüyor. Firmanın sağladığı destekle kadın futboluna ilgi artarken Turkcell'in desteği sayesinde Beşiktaş'tan sonra Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük kulüpler de yeniden kadın futbolu şubeleri açmaya başladı.

1 MİLYAR TL DESTEK

Her yıl üzerine ekleyerek ülke sporuna değer katan Turkcell'in bugüne kadar sağladığı destek 1 milyar TL'yi aştı. 2 Haziran'da İzmir'de oynanan Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Finali'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell'in her alanda 'toplumsal eşitlik hareketine vurgu yaptı. 20 yılı aşkın bir süredir spora destek verdiklerini hatırlatan Murat Erkan, "Toplumsal Eşitlik Hareketimizin' bir parçası olarak kadın sporcuların yanındayız. Spor tarafında ise 'Kadın futbolcular: 1 Önyargılar: 0' sloganıyla yola çıkmıştık. Ben bu vesileyle Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin 2022-2023 sezonunda finale kalan iki takımımıza da gösterdikleri mücadeleden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, kupayı almaya hak kazanan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET takımını da tebrik ediyorum" dedi.

AFET BÖLGESİNE ÖZEL PROJELER GELİŞTİRİLDİ

Turkcell'in TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle hayata geçen 'Geleceği Yazan Kadınlar Projesi', teknolojide kadın istihdamının artırılmasını hedefliyor. 2022'de 'Siber Güvenliğin Süper Kadınları Programı'nı hayata geçiren Turkcell, depremin yaralarını sarmak için düzenlediği Gönül Bağı Projeleri kapsamında da deprem bölgesindeki kadın üreticileri markalarıyla destekliyor.

İSTİHDAMDA EŞİTLİK İMKANI

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Alper Ergenekon, şunları kaydetti: "Kurum içinde tüm birimlerde cinsiyet eşitliğini savunan bir şirket olarak eşit işe eşit ücret prensibini benimsiyoruz. Telekom sektöründe kadın çalışan oranı yüzde 30 iken, bu oran Turkcell grubunda yüzde 55 düzeyinde."

Murat Erkan, Turkcell Kadın Futol Süper Ligi'nin 2022-2023 sezonunun kazanan takımını tebrik etti.