Gelinim Mutfakta Kadayıf dolması nasıl yapılır? Kadayıf dolması tarifi, malzemeleri!

Kadayıf dolması tarifi, Gelinim Mutfakta'da haftanın son tatlısı oldu. Bugün gelinlerden biri son kez yemek yapacak. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında her gün fraklı lezzetler yapılıyor. Haftanın final gününde ise tatlılar masalarda yerini alıyor. Kadayıf dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kadayıf dolması tarifi, malzemeleri.

Kadayıf dolması tarifi arama yapılan başlıklardan oldu. Hafta içi her gün Kanal D'de ekrana gelen program Seda Sayan'ın sunumuyla ekrana geliyor. Bugün gelinlerden bir kişi son kez yemeğini yapacak. Ekran başındaki izleyiciler bu tarifi not etmek isteyecek. Kadayıf dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kadayıf dolması tarifi, malzemeleri!

KADAYIF DOLMASI NASIL YAPILIR?

300 gram taze tel kadayıf

1 su bardağı kırılmış ceviz

Bulamak için;

3 adet yumurta

 Yarım su bardağı süt

Yarım paket vanilya

Kızartmak için;

Sıvı yağ

 Şerbeti için;

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

3-4 damla limon suyu

KADAYIF DOLMASI MALZEMELERİ

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu yaklaşık 20dk kaynatıyoruz. Ocaktan almaya yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıyoruz.

Şerbetin oldukça soğuk olması gerekiyor o nedenle benim önerim şerbeti çok önceden yaparak dolaba kaldırmanız. Kadayıfı elimiz ile biraz ayırıyoruz. Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz.

Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz. Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz. Bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpıyoruz.

Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimiz ile düzeltiyoruz. Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz.

Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz.

Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz. Tencereden alır, almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz.

3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tutarak servis tabağına alıyoruz.