Kaçırılma oyunu gerçek oldu

İtalyan iş insanı Alessandro Sandrini'nin 2016'da Türkiye'de kaçırıldıktan sonra 3 yıl Suriye'de esir tutulmasıyla ilgili soruşturmada, fidye amaçlı sahte kaçırılma planının gerçeğe dönüştüğü belirlendi.

Ülkesinden yüksek miktarda fidye alabilmek amacıyla sahte kaçırılma için Türkiye'ye giden İtalyan iş insanı Alessandro Sandrini'nin 2016'da Adana'da gerçekten kaçırılarak Suriye'deki çetelere satıldığı ortaya çıktı. Hakkında soruşturma başlatılan Sandrini, ülkesinden alınacak fidyeden pay elde etmek amacıyla bir çete ile anlaşarak sahte kaçırılma için Türkiye'ye gitti. Ancak kendisini Türkiye'ye yönlendiren çete Sandrini'yi gerçekten kaçırarak Suriye'de terör örgütü Heyet Tahrir Şam'a sattı.

2018'de Sandrini'nin silahlı iki kişinin önünde otururken görüldüğü bir video yayımlanmış, Sandrini İtalyan hükümetinden yardım istemişti.

SEVGİLİSİ MEDYAYA İTİRAF ETTİ

İtalyan polisi çete üyeleri Arnavut vatandaşları Fredi Frrokaj ve Olsi Mitraj ile İtalyan Alberto Zannini'yi gözaltına aldı. Sandrini'nin eski sevgilisi de "Sahte kaçırılma planı sayesinde devletten alacakları fidye parasıyla geri döneceğini söylüyordu" dedi. Ekim 2016'da "tatile çıkma" bahanesiyle Adana'ya giden Sandrini 1 yıl sonra ailesini arayarak kaçırıldığını söylemişti. Sandrini Mayıs 2019'da serbest bırakılmıştı.

Sandrini'nin annesi serbest bırakılan oğluna sarılmıştı.