Kaçak mültecileri denizden topladılar

Yunanistan’ın İstanköy Adası’na kaçmak için denize açılan mültecilerin fiber teknesi battı. Kurtarılan 20 kişiden durumları ağır olan 2 çocuk yaşamını yitirdi, kayıp 10 kişi ise aranıyor.

Mustafa İNCİ

Bodrum Gümbet’te önceki gece Yunanistan’ın İstanköy Adası’na gitmek isteyen kaçak göçmenlerin içinde bulunduğu 6 metrelik fiber tekne, kıyıdan ayrıldıktan 30 metre sonra battı. İmdat çığlıklarını duyanların ihbarıyla olay yerine sahil güvenlik ve polis ekipleri sevk edildi. Boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalan göçmenleri botlara alan ekipler, karada bekleyen ambulanslara aktardı. Hastanelere kaldırılan 20 kişiden 2 kız çocuğunun hayatını kaybettiği açıklandı. Denizde kaybolduğu öğrenilen 10 kişi içinse arama ve kurtarma çalışması başlattıldı.

2 organizatör gözaltında 

Faciadan sağ kurtulan 18 kişinin tedavisi sürerken polis soruşturma başlattı. 2 şüphelinin organizatör oldukları iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Yer olmadığı için o tekneye binememişler

Olay yerinin yakınında yakalanan Filistin ve Somali uyruklu 14 kaçak göçmenden biri şöyle dedi: Teknede yer olmadığı için bizi almadılar. Teknenin battığını görünce sevinelim mi, üzülelim mi bilemedik.

Polis memuru Kılıçoğlu, sağlık ekiplerinin çocuğa yaptığı kalp masajını gözyaşlarıyla izledi.

Polisin çabası minik kızı kurtaramadı

Karaya çıkarılan ve nefes alamadığı gözlenen 7 yaşlarındaki kızı kucaklayan trafik polisi Harun Kılıçoğlu, koşarak 100 metre ilerideki ambulansa yetiştirdi. Hastaneye kaldırılan çocuk kurtarılamadı.