Kabotaj Bayramı en güzel kutlama mesajları nelerdir? Kabotaj Bayramı ne demek, tarihi nedir?

Kabotaj Bayramı ülkemizde her yıl 1 Temmuz tarihinde kutlanmaktadır. Sosyal medyada da konuşulan Kabotaj Bayramı nedir, neden kutlanır? sorusunu vatandaşlar öğrenmek istiyor. Denizcilik tarihinin kutlu günlerinden biri olan Kabotaj Bayramı mesajları da sık sık inceleniyor. Haberimizin içerisinden 1 Temmuz Kabotaj Bayramı konusu hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı vatandaşların ilgisini çekmeye başladı. Her yıl kutlanan bu bayram denizciliği ve gemi işletmeciliğini hakkından bilgiler veriyor ve eğlenceli etkinlikler düzenleniyor. Kabotaj kanunu, ülkemizde 20 Temmuz 1926 yılından yürürlüğe girmiştir. Sosyal medya hesapları üzerinden bu günü kutlamak isteyenler, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı mesajları ile ilgili bilgi almak istiyor. Kabotaj Bayramı tarihçesi sizlerle...

KABOTAJ BAYRAMI NEDİR, NEDEN KUTLANIR? 

Ülkemizde 20 Nisan 1926 tarihinden yürürlüğe girmiştir. Kabotaj Kanunu, “Türkiye Limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk vatandaşları ve Türk bayrağı taşıyan gemilerce yapılır” hükmünü getirerek daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini açıkça belirtilmiştir. Bunun sonucunda Türkiye'de her yıl 1 Temmuz Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır.

1 TEMMUZ KABOTAJ BAYRAMI MESAJLARI

Ülkemizin, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan etmiş olması münasebetiyle, 1 Temmuz tarihini “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, bütün denizcilerimize başarılar diliyorum.

Denizcilikte istediğimiz seviyelere ulaşmak temennisiyle, tüm denizcilik camiasının ve halkımızın “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı”nı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Hayatını denizlerde kaybeden deniz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten selamlarımı iletiyor, bütün vatandaşlarımızın ve denizcilerimizin “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Yıldönümünü kutluyorum.

Kabotaj hakkı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin elde ettiği uluslararası önemli bir başarıdır. Bugün Türk denizcisinin rotasının, çağdaş ve müreffeh Türkiye idealine erişim rotası olduğunu takdirle izliyoruz. İnanıyoruz ki hiçbir rüzgar, hiçbir fırtına Türk denizcisini bu rotasından saptıramayacaktır. Kalbi, aklı ve ruhu aydınlık Türk denizcisi bu bilinçle her geçen gün daha da güçlenerek Türk Bayrağını, Dünyanın denizlerinde sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır. Bu duygularla Kabotaj Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Yabancı firmalar değil biz taşıyorsak bu Kabotaj hakkının sayesindedir. Okuyan herkese teşekkür eder, tekrardan kabotaj bayramınızı kutlarım.