Gelinim Mutfakta kabak sarma nasıl yapılır? Kabak Sarma tarifi ve malzemeleri

Kabak Sarma tarifi ve malzemeleri ekran başındaki izleyenlerin yakından takip ettiği konulardan oldu. Bugün gelinler lezzetli yemekleri kayınvalidelerin beğenisine sunacak. Ramazan ayı dolayısıyla akşama ne yapsam derdi olanlar bu kabak sarması tarifini öğrenmek istiyor. Peki, Gelinim Mutfakta kabak sarma nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta kabak sarma tarifi bugün ekrana geldi. Hafta boyunca ekrana gelen programda yemeklerin malzemeleri yakından takip ediliyor. Akşam yemeğine yapılacak olan kabak sarması sofralarda yerine alacak. Seda Sayan, yarışmacılara malzeme listesini verdi ve gelinler yemek yapmaya koyuldu. Gelinim Mutfakta kabak sarma nasıl yapılır?

KABAK SARMA MALZEMELERİ

150 gram dana kıyma

1 adet orta boy soğan

1 adet patates

1 çay bardağı ince bulgur

1 çay bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ

5 adet çekirdeksiz kabak

Kırmızı pul biber, karabiber, kimyon ve tuz

Üzeri İçin;

1 yemek kaşığı salça

Yeteri kadar su

Tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek İçin;

Yoğurt ve dereotu

KABAK SARMA TARİFİ

Kase içerisine bulgur ve sıcak su koyup bir kenarda bekletin. Kabakları salatalık soyacakları ile dilimleyin. İnce bütün dilimler şeklinde olacak. Bulgurlar suyu çektikten sonra üzerine kıyma, doğranmış soğan, tereyağı, sıvıyağ, domates ve biber salçası, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber ve tuz ilave ederek eliniz ile iç harcını karıştırmaya başlayın. Dilerseniz içerisine diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. İnce dilimlediğiniz kabakların içerisine hazırladığınız iç harçtan koyun ve ardından kabağı rulo şeklinde sarın.

Patatesi dilim şeklinde doğrayıp tencerenin taban kısmına yerleştirin. Ardından üzerine kabak sarmalarını dizin. Üzeri için salça ve suyu karıştırın. Kabakların üzerine tuz ve tereyağı koyup salçalı suyu dökün. Daha sonra kabakların üzerine tabağı ters olacak şekilde kapatıp kaynayana kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alarak pişirin. Dolmanız piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine yoğurt döküp dereotu koyun. Servis edebilirsiniz, afiyet olsun.