Kabak çiçeği dolması tarifi: Gelinim Mutfakta Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?

Kabak çiçeği dolması günün yemeği olarak seçildi. 6 Ocak Çarşamba günü gelinler yerine yemeği kayınvalideler yapıyor ve ekran başında keyifli anlar yaşanıyor. Zeytinyağlı yapılan bu yemekte içi temizlenen çiçeklerin içleri doldurulmadan önce kısık ateşte pişirilmesi gerekir. Gelinim Mutfakta Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Kabak çiçeği dolması tarifi...

Gelinim Mutfakta Kabak çiçeği dolması tarifi verildi. Seda Sayan tarafından açıklanan malzeme listesi sonrası yemek yapılmaya başlandı. Program konseptinde bir değişiklik yaparak kayınvalideler gelinlerinin yerini aldı. Lezzetli ve zeytinyağlı bir yemek olan Kabak çiçeği dolması tarifi üzerinde sarımsaklı yoğurt ile de servis edilebilir. Peki, Gelinim Mutfakta Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?

GELİNİM MUTFAKTA KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI MALZEMELERİ

25-20 adet kabak çiçeği

2 adet kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet domates

1.5 su bardağı pirinç

Yarım bardak sıcak su

Dereotu (bir demetin üçte biri kadar)

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

GELİNİM MUTFAKTA KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI NASIL YAPILIR?

Rendelenmiş domateslerle beraber karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ekleyerek düşük ateşte suyu çekilene kadar karıştırarak pişirin.

Sosun oturması için kısa bir süre dinlendirdikten sonra kıyılmış dereotunu ekleyip iyice karıştırarak harmanlayın.

Hazırladığınız dolma harcını çiçeklerin iç kısmına azar azar, çiçekleri zedelemeyecek seviyede doldurun. Çiçekleri, üstten içe doğru dikkatlice katlayıp katlanan yer altta kalacak şekilde tencereye dizin.

Kalan zeytinyağını tenceredeki dolmaların üzerlerinde gezdirip, dolmaların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve kabak çiçeği dolmanızı kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Arzunuza göre limon dilimleriyle beraber ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.