‘Jolly Joker'in isim zaferi

Gece kulübü Jolly Joker, kendisine ait ‘Jolly' markasını izinsiz olarak ‘The Jolyy İstanbul' şeklinde kullandığı iddiasıyla dava açmıştı. Mahkeme, Gürkan Eğlence Hizmetleri'nin ‘Jolyy' markasıyla benzer olduğuna karar verdi. Davalı şirketin bu marka üzerindeki haksız tecavüzünün önlenmesine ve durdurulmasına hükmetti.

NESLİHAN KESKİN

Gece kulübü Jolly Joker, kendisine ait 'Jolly' markasını izinsiz olarak 'The Jolyy İstanbul' şeklinde aynı kategoride kullandığı iddiasıyla Gürkan Eğlence Hizmetleri şirketine dava açmıştı. Şirket, Gürkan Eğlence Hizmetleri'nin Beyoğlu'ndaki 'The Jolyy İstanbul' gece kulübünün, 'Jolly' markasıyla benzerlik taşıdığını ve bu durumun kafa karışıklığına yol açabileceğini savundu. Dava dilekçesinde, Gürkan Eğlence Hizmetleri'nin bu marka üzerindeki haksız kullanımının durdurulması talep edildi.

MARKA 'ÇOK BENZER'

Mahkeme, Gürkan Eğlence Hizmetleri'nin 'Jolyy' markasıyla benzer olduğuna karar verdi. Davalı şirketin bu marka üzerindeki haksız tecavüzünün önlenmesine ve durdurulmasına hükmetti. Mahkeme ayrıca, davalı şirketin 'Jolyy' markasını kullandığı internet ve sosyal medya hesabına erişimin de engellenmesine karar verdi.

Davalı şirketin 'Jolyy' markasını kullandığı internet ve sosyal medya hesabına erişim engellendi.