Japon babayı dize getirdi

9 bin km uzaktaki hukuk mücadelesini kazandı. Türk annenin velayet zaferi. Mimar Sema Kobayashi'nin mühendis sandığı Japon eşi mesleksiz çıktı. Yatalak olan eşini terk etmeyip iyileştiren kadın, bu kez aldatılıp evden atıldı. Türk anne, çocuğunu almak için açtığı velayet davasını kazandı.

NESLİHAN KESKİN

Japon Ataru Kobayashi, sosyal medyada tanıştığı mimar Sema Tekin'e âşık oldu, İstanbul'a geldi. 2013'te evlenen çiftin iki yıl sonra erkek çocukları oldu. Kendisini inşaat mühendisi olarak tanıtan Japon damadın bir mesleği olmadığı ortaya çıktı. Evin geçimini sağlayan eşine kötü davranan işsiz Ataru Kobayashi, kadının ilk evliliğinden olan oğlunun arkadaşını dövünce davalık oldu. Ailesini bırakıp ülkesine dönen Ataru Kobayashi, böbrek yetmezliği, şeker ve kalp rahatsızlığı nedeniyle yatağa düştü. Sema Kobayashi, 20 yıllık mimarlığı bırakıp küçük oğlunu yanına alarak Japonya'ya gitti.

SIĞINMA EVİNDELER

Kocasını iyileştirip ayağa kaldıran kadın, bir otelde işe girdi. Ancak aldatıldığını öğrendi, 7 Mayıs 2020'de dövülerek evden atıldı. Eşi tarafından çocuğu elinden alınan ve Japonya'da sığınma evine yerleştirilen Sema Kobayashi, boşanma ve velayet davaları açtı. Japonya'daki velayet davası geçen hafta karara bağlandı. Mahkeme, çocuğun babadan alınarak annesine verilmesine hükmetti. Türk anne, aylar sonra 6 yaşındaki oğluna kavuşup hasret giderdi.

Sema Kobayashi, 6 yaşındaki oğluna 15 ay sonra kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

DÖNMEK İÇİN BOŞANMA DAVASINI BEKLİYOR

Sema Kobayashi'nin avukatı Taylan Gökmen, oğluna kavuşan müvekkilinin Türkiye'de dönmek için boşanma davasından karar çıkmasını beklediklerini söyleyerek, "Eşinin Sema Hanıma yaptıklarına karşılık Japon Mahkemesi'nin tazminat vermesini bekliyoruz" dedi.