İzmir'de sokakta maske takmak zorunlu mu? İzmir'de maske zorunluluğu var mı?

İller için alınan maske zorunluluğu kararlarına belirlenen son durumlara göre yenisi eklenebiliyor. İzmir'de maske takmak meselesinde ise vatandaşların kafasında soru işaretleri mevcut. Vatandaşlar İzmir'de maske zorunluluğu varsa yasağa uyup ceza yazılmasını istemiyorlar. Konuya ilişkin son dakika açıklaması ise İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den geldi.

İzmir'de maske takmak meselesinde ise vatandaşların kafasında soru işaretleri mevcut. Vatandaşlar İzmir'de maske zorunluluğu varsa yasağa uyup ceza yazılmasını istemiyorlar. Sosyal mesafe kurallarının denetlenmesinin ardından alınan bu önlemler ile ilgili İzmir Valisi'nden de son dakika açıklaması geldi.

İZMİR'DE MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

Türkiye genelinde İl Pandemi Kurullarının kendi illeri bazında aldığı kararlara göre maske zorunluluğu olup olmayacağı belirleniyor. Maske zorunluluğu olan iller listesine zaman zaman eklemeler yapılıyor. Bir son dakika gelişmesi de İzmir'den geldi.

18 Haziran’da İzmir Valisi olarak göreve başlayan Yavuz Selim Köşger, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İzmir Pandemi Kurulu’nun, başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdiğini ifade etti.

Vali Köşger açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Tüm katılımcıların mutabakatıyla aldığımız ilk kararla İzmir'de il genelinde maske takmak zorunlu oldu. Hayırlı olsun."