Diyanet İzmir bayram namaz vakti 2020! İzmir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak?

İzmir bayram namazı saati Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Vatandaşlar bayram namazlarını kılmaya gelirken abdetslerini alacak. İkişer rekat kılınan bayram namazları sosyal mesafe kurallarına uyularak camilerde kılınacak. Bayramlar islam aleminde bayramlar dostluk ve yardımlaşmayı amaçlayarak, ümmet olmanın bilincini yaşatır.

İzmir ilinde yaşayan vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen Kurban bayramı namazlarını vakitlice kılacak. Evlerinde abdest alıp camiye gelecek olan kişiler Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde bayram namazlarını kılacak. Cuma namazı farz kimselere bayram namazı da farz kılınmıştır. 

İZMİR BAYRAM NAMAZI SAATİ KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir Kurban Bayramı saatini 06.45 olarak belirledi.

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı öncesi hatırlatmaların ardından müezzin kayyım nidada bulunarak namaz kılmak için camiye gelenleri nasıl niyet edecekleri konusunda yönlendirir.

Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örnek olarak “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” veya aynı şekilde “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde niyet edilir.

1. REKAT

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır, Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. REKAT

İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.