Çanakkale lezzetlerinden olan Itır Otlu Sütlaç Ege kasabalarında da bilinmektedir. Itır Otlu Sütlaç malzemeleri arasında ıtır otu diğer bir ismiyle idrişah bitkisi bulunmaktadır.
1 lt süt
1 su bardağından 2 parmak eksik dolmalık pirinç (osmancık pirinç)
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
3 yaprak idrişah (ıtır)
4 su bardağı su
Meral Özerol'un kendi blogunda yayınladığı (http://giritlimeral.blogspot.com/2016/07/idrisahli-itirli-sutlac_28.html?m=1) tarif şu şekildedir:
Sütün içerisine yıkanan pirinçler ve 4 su bardağı su ilave edilir. Pirinçler pişene kadar kaynatılır. İçerisine toz şeker ve idrişah ilave edilir, kısık ateşte kıvamını bulana kadar hafif sulu kalacak şekilde (soğuyunca katılaştığı için) 10-15 dk kadar kaynatılır. Sıcakken servis kaselerine alınır.
Afiyet olsun.