İstiklal meşalesi asla sönmeyecek

Türkiye'nin kurucusu Atatürk, kurtuluş meşalesinin yandığı 19 Mayıs'ı Türk gençliğine armağan etti. Çünkü Atatürk için gelecek, gençlerin omuzlarında yükselecekti. 107 yıldır Türk gençliği Ata'nın emanetine gözü gibi bakıyor.

AKŞAM GAZETESİ

Atatürk, Gençliğe Hitabe'ye "Ey Türk Gençliği" sözleriyle başladı, "İstiklali siz koruyacaksınız" diyerek en büyük eseri olan Cumhuriyet'i yine gençliğe emanet etti. Her sözünde, her adımında gençlere işaret etti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın sahibi gençler, aradan geçen bir asrı aşkın zamana Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetini geleceğe taşımaya devam ediyor. Dün Türkiye'nin dört bir yanında Milli Mücadele ateşinin 107. yılı coşkuyla kutlandı.

ANITKABİR'DE BULUSTULAR

Anıtkabir dün her bayram olduğu gibi ziyaretçi akınına uğradı. Gençlerin yanı sıra tüm vatandaşlar bayrağını kapıp Ata'sına koştu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 81 ilden gelen gençler, milli sporcular ve beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Bak, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Anıtkabir Özel Defteri'ne şu mesajı yazdı: "Türk gençliğine emanet ettiğiniz bu kutlu miras; bugün de aynı inanç, aynı ruh ve aynı istikametle yaşamaya devam etmektedir. Türkiye'nin gücü gençliği; köklerinden aldığı kuvveti çağın imkanlarıyla buluşturarak bilimde, teknolojide, sanatta, sporda ve üretimin her alanında ülkemizi daha ileriye taşıyan büyük bir iradenin temsilcisi haline gelmiştir."

ŞIRNAK'TA 115 METRELİK TÜRK BAYRAĞI

Şırnak'ta kent protokolü ve vatandaşların katılımıyla 115 metre uzunluğundaki Türk bayrağı eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

MAVİ VATAN'DA KUTLAMA

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında dalgıçlar tarafından gerçekleştirilen özel etkinlikte, Türk bayrağı su altında açılarak bayram coşkusu farklı bir şekilde kutlandı.

DİYANET'TEN 19 MAYIS MESAJI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yayınlanan mesajda, "Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını minnetle yad ediyoruz" denildi.

MEB'DEN 19 MAYIS SÜRPRİZİ

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Şüheda 1915' adlı tiyatro oyunu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında öğrencilerin izlenimine sunuldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medyada yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çanakkale'den Millî Mücadele'ye Uzanan O Büyük Ruh, 19 Mayıs Coşkusuyla Yeniden Canlanıyor! 57.Alay'ın cesareti, Çanakkale'nin geçilmez duruşu ve bağrından koca bir Millî Mücadele çıkaran o şanlı destanın sahneye taşındığı "Şüheda 1915" tiyatro oyunu sizlerle. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz." Tiyatro oyunu EBA Platformu ve EBA YouTube kanalından izlenebilecek.