İstiklal Marşı ile ilgili en güzel sözler

12 Mart 1921'de kabul edilen İstiklal Marşı, bağımsızlığın ve egemenliğin en önemli sembollerinden bir tanesi olmuştur.

İstiklal Marşı ile ilgili sözler yoğun olarak araştırılmaya başlandı. İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin ve Milli Marşımız oluşunun yıl dönümü geldi. Her sene 12 Mart günü İstiklal Marşı'nın kabulü kutlanıyor. 

İSTİKLAL MARŞI İLE İLGİLİ SÖZLER

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Mehmet Akif Eroy

Mehmet Akif Ersoy, yürekleri çelikleştiren İstiklal Marşı’nı yazmak suretiyle, İstiklal Harbi’nin manevi cephesinde dövüşen kahramanlardan biri olmuştur.

Akif’in en büyük meziyeti, her mısrasını inanarak yazmış olmasındadır. Onun içindir ki İstiklal Marşı, hiçbir babayiğit tarafından benzeri yazılamayan alev gibi bir şiirdir.

Peyami Safa İstiklal Marşı gibi bir milletin hafızasına her mısrası atalar sözü haysiyetiyle mal olan, büyük günlerinde bir ağızdan haykırılan, en perakende ve şaşkın ruhları bile tek bir müdafaa aşkı ve iradesi içinde bir araya devşirerek ayağa kaldıran millî vasfına tam layık bir şairimiz çıkmadı.

Türk milleti tarihe damgasını İstiklâl Harbi ile vurdu. İstiklâl Harbi İstiklâl Marşı’nın temin ettiği mantık ve iradeyle kazanıldı. İsmet Özel

O şiir bir daha yazılmaz.. Onu kimse yazamaz.. Onu ben de yazamam.. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur… Allah bir daha bu millete bir İstiklâl Marşı yazdırmasın!.. ( M. Akif Ersoy )