İşten çıkartıldı patronunu öldürdü

Aksaray’da 2005 yılında kendisini işten çıkartan 32 yaşındaki patronu İmdat Uçan’ın yolunu kesip, çıkan tartışma sonucu silahla vurup öldürdükten sonra, Uçan’ın üzerindeki 2 bin 650 TL’yi de alıp kayıplara karışan 47 yaşındaki Bülent Aslan, tam 12 yıl boyunca kaçıp izini kaybettirdi.

SONER KAN

ADANA – Aksaray’da 2005 yılında kuru bakliyat ticareti yapan işyerinden çıkışını veren 32 yaşındaki patronu İmdat Uçan’a ‘kanlı bir pusu’ kurup, onu silahla öldürdükten sonra üzerindeki 2 bin 650 TL’yi alıp kayıplara karışan 47 yaşındaki Bülent Aslan, tam 12 yıl sonra yakalandı. Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası da verilen Aslan, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

‘KANLI BİR PLAN’ YAPTILAR

Olay, 24 Ekim 2005 tarihinde Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde yaşandı. Kuru bakliyat ticareti yapan İmdat Uçan, yanında çalışan Bülent Aslan’ı işten çıkarttı. Bu durumu hazmedemeyen Aslan, arkadaşıyla birlikte kanlı bir plan yaptı.  Olay günü işyerinden otomobiliyle çıkan Uçan’ın yolunu arkadaşıyla birlikte kesen Aslan, çıkan tartışma sonucu yanında taşıdığı silahı çıkartıp Uçan’ı öldürdü, sonrada üzerindeki 2 bin 650 TL’yi gasp ederek kayıplara karıştı.

KAÇIP İZİNİ KAYBETTİRDİ

Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Bülent Aslan’a yardım eden arkadaşı kıskıvrak yakalanırken, katil zanlısı ise izini kaybettirmeyi başardı. Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada da Aslan; ‘adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, gasptan da 7 yıl hapis cezasına mahkum edilirken, arkadaşı da ‘yardım ve yataklık’ suçlamasıyla 15 yıl hapis cezası aldı.  

SON ADRESİ CEZAEVİ OLDU

Söz konusu tarihten bu yana ‘firari’ olan Bülent Aslan’ın Adana’da saklandığı bilgisine ulaşan, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri, düzenlenen şok bir operasyonla zanlıyı kıskıvrak yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından, Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Aslan, daha sonra Adana Adliyesi’ne getirildi, sonrasında da tutuklanarak cezaevine gönderildi.