İstanbulkart HES kodu için son saatler! İstanbulkart HES kodu nasıl yüklenir?

İstanbulkart HES kodu için son tarih 15 Ocak olarak belirlenmişti. İstanbul'da şehir içi ulaşım ağını kullanmak isteyen vatandaşların sahip oldukları kartlara İstanbulkart HES kodu tanımlamasını yapmaları gerekiyor. İçişleri Bakanlığı Eylül ayı itibarıyla toplu taşımada HES kodu zorunluluğunu getirmişti. İstanbulkart HES kodu nasıl, nereden yüklenir?

İstanbulkart HES kodu işlemleri için son gün yaklaşıyor. Henüz kartını aktive etmemiş olan vatandaşlar, 15 Ocak'tan sonra İstanbul'da tramvay, metrobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarını ellerindeki kart ile kullanmayacak. Sağlık Bakanlığı'nın faaliyete sunduğu HES kodu Hayat Eve Sığar uygulamasından ya da SMS ile alınabiliyor. İstanbulkart HES kodu nasıl, nereden yüklenir?  

İSTANBULKART HES KODU YÜKLEME NASIL YAPILIR?

Eşleştirme işlemi "istanbulkart.istanbul" sitesinden yapılabiliyor. Bu işlem için öncelikle bir HES kodunuzun bulunması gerekiyor.

KARTINIZA HES KODU YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek. Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapabilirsiniz.

İSTANBULKART HES KODU EŞLEŞTİRMESİ NASIL YAPILIR?

İstanbulkart'a HES kodu tanımlamak için İstanbulkart.istanbul sitesine girerek menünün sağ tarafında bulunan Online işlemler kısmına girip bireysel seçeneğine tıklayın.

Bu kısımdan kayıt olarak sisteme giriş yapın. Eğer kayıtlı değilseniz kaydolun.

İstanbulkart'a HES kodu tanımlamak için Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra SMS kodu doğrulaması yaparak taahütnameleri kabul edin ve çıkan ekranda İstanbulkartınızı kaydedin.

Kartınızın üzerindeki numaraları sisteme girerek, İstanbulkartınıza isim verdikten sonra kaydı tamamlayınız.

Bu işlem sonrasında T.C kimlik numaranıza kartınız otomatik olarak tamamlanır. Tamamlanma sonrasında ekstra bir işleme gerek yoktur. Böylece İstanbulkart'a HES kodu tanımlanmış olur.